Samfund

Poul Thomsen er død

Poul Thomsen var en yderst populær tv-vært, der blev landskendt for tv-programmerne 'Dus med dyrene' og 'Hund og hund imellem'.

Den kendte tv-vært Poul Thomsen er død.

Det bekræfter hans hustru, Susanne Lichtenstein, over for TV 2.

Poul Thomsen døde torsdag eftermiddag klokken 13.30, hvor han ifølge hustruen fik en fredfyldt afslutning på livet og sov stille ind omgivet af sin familie. Han blev 84 år.

Han passede på menneskene omkring ham, men i særdeleshed også på dyrene

Poul Thomsens hustru, Susanne Lichtenstein

En særlig dyreven

Poul Thomsen er særligt kendt fra tv-programmerne 'Dus med dyrene' og 'Hund og hund imellem', der igennem en årrække blev sendt på DR og var deciderede seermagneter. Her blev seerne gjort klogere på dyrenes verden i godt selskab med tv-værten.

'Hund og hund imellem' blev sendt for sidste gang i 1998.

Tv-værten havde en stor kærlighed til de firbenede væsner, og Susanne Lichtenstein fortæller til DR, at Poul Thomsen efterlader sig et hjem med masser af dyreliv.

- Vi har to hunde, fire høns og en hane. Han passede på menneskene omkring ham, men i særdeleshed også på dyrene. Han var jo virkelig en dyreven, siger hun.

Stoppede efter 23 år på DR

Poul Thomsen blev fastansat i DR's provinsafdeling i Aarhus i 1977.

Særligt i løbet af 1980´erne fik Poul Thomsen med sin uhøjtidelige væremåde og sit store engagement til naturen en stor stjerne blandt de danske tv-seere.

Med sin karakteristiske dybe og rolige stemme tryllebandt han seerne, og under dyreprogrammerne havde Poul Thomsen typisk hunden Balder ved sin side.

Efter 23 års ansættelse valgte han i år 2000 at stoppe på DR i protest mod, at ledelsen havde valgt at stoppe tv-programmet 'En naturlig forklaring'.

Ud over sit store engagement på tv blev det i årenes løb desuden til en række bøger, quiz- og portrætprogrammer.