Skandalen om udbytteskat

Rigsadvokaten modsiger myndighederne i Dubai i udbyttesagen

Danmark kan ikke få udleveret udbyttesagens hovedmistænkte. Der er uenighed om, hvad det skyldes.

Juridiske fejl stod mandag i vejen for, at den svindeltiltalte Sanjay Shah i udbyttesagen kan blive udleveret fra Dubai til Danmark.

Men hvorvidt der er sket fejl herhjemme eller i De Forenede Arabiske Emirater, er der nu tvivl om.

Ifølge myndighederne i De Forenede Arabiske Emirater havde de danske myndigheder ikke indleveret de rigtige dokumenter i sagen forud for mandagens retsmøde i Dubai.

Men ifølge Rigsadvokaten var myndighederne herhjemme og i Dubai i dialog omkring kravene forud for retsmøderne omkring udleveringen af Sanjay Shah.

- Opfyldte kravene

Rigsadvokaten skriver i en mail til TV 2, at der i den forbindelse blev "imødekommet en række ønsker om yderligere oplysninger".

- På den baggrund har myndighederne i Forenede Arabiske Emirater vurderet, at udleveringssagen opfyldte kravene og kunne indbringes for retten, lyder det i mailen.

Rigsadvokaten skriver videre, at myndigheden står klar med yderligere oplysninger, hvis der er behov.

Sanjay Shah er tiltalt for at have franarret den danske statskasse mere end ni milliarder kroner i udbyttesagen.

Shah er fra Storbritannien, men har i en årrække været bosat i Dubai, der er en del af de Forenede Arabiske Emirater.

Tidligere på året indgik Danmark en udleveringsaftale med de Forenede Arabiske Emirater, der skulle bane vejen for, at blandt andre Sanjay Shah kunne blive retsforfulgt i Danmark.

Udskudt flere gange

Fordi han er tiltalt for at have bedraget Danmark for mere end ni milliarder kroner, blev han anholdt af myndighederne i Dubai i slutningen af maj, og han har siden da siddet varetægtsfængslet i landet.

Allerede for 14 dage siden skulle en dommer have taget stilling til, om Shah kunne udleveres til retsforfølgelse i Danmark, men i sidste øjeblik indleverede Shahs advokater nye dokumenter i sagen, der betød, at afgørelsen blev udskudt i først én uge og siden én uge til.

Mandag nåede dommeren så frem til, at Shah ikke kan blive sendt til Danmark for nuværende.

Danmark kan anmode de Forenede Arabiske Emirater om at få sagen prøvet igen. Det er op til de Forenede Arabiske Emirater, om man vil anke eller ej.