Helle Thorning stjal billedet ved dronningens galla – men det var ikke kun kjolen, der fik modeekspert til at måbe

Danmarks tidligere statsminister, Helle Thorning-Schmidt, slår med sin kjole fast, at hun "lever sit bedste liv," siger modeekspert.

Der var et utal af farverige, skinnende og opsigtsvækkende gallakjoler at se til fejringen af dronningens 50-årsregeringsjubilæum på Christiansborg Slot søndag aften.

Hun står ved sig selv. Den type menneske mangler vi

Chris Pedersen, modeekspert

Men én kjole – og én gæst – er løbet med det meste af opmærksomheden.

For mellem højt hår, voluminøse underdele og farverige blonder båret af den ene royale og politiske profil efter den anden, vakte Danmarks tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt opsigt i en pink gallakjole med gulvlange ærmer og dyb udskæring.

Især det sidste – den dybe udskæring – har fået flere til tasterne på de sociale medier for at kritisere valget af kjole til en royal middag.

- Forkert kjole til sådan en fest, lyder en af flere kritiske røster, der på Twitter kalder kjolen "vovet" og "dristig".

- Jeg er en rummelig og fri person, men den kjole var upassende og over min grænse, skriver en anden.

Kjolen er så bredt debatteret, at "Helle" hele dagen efter fejringen trendede på Twitter i Danmark. Men det er langtfra alle, der forholder sig kritisk til kjolen. Faktisk tværtimod.

- Hun ser hamrende godt ud. Flot kjole og modigt gjort – hun bærer den med manér, lyder en af mange positive tilkendegivelser på de sociale medier.

- Fantastisk kjole på en fantastisk kvinde, lyder en anden.

Men det er ikke kun på grund af kjolen, at Helle Thorning-Schmidt får danskerne til tasterne, mener en ekspert.

Et ikon – der står uden en mand

For spørger man modeekspert Chris Pedersen, rækker opmærksomheden mod Helle Thorning-Schmidt nemlig langt ud over valget af kjole til fejringen af dronningen.

Det handler bare om... Helle.

- Det er fedt at se et voksent menneske i den offentlige arena, som så åbenlyst, engageret og frygtløst lever sit bedste liv, siger han til TV 2.

- Hun er et ikon. Et kæmpe forbillede både for voksne mænd og kvinder. Hun står ved sig selv, og hun har det åbenlyst sindssygt skægt lige nu. Den type menneske mangler vi.

Hvorfor skiller hun sig ud fra de andre deltagere til middagen?

- Hun ser så glad ud. Hun har kæmpestort smil på, og hun ser smashing ud. Hun udstråler en ekstrem selvsikkerhed. Kjolen er lyserød, den er utroligt skulpturel, men jeg bed mest mærke i hendes selvsikkerhed, siger Chris Pedersen.

Men det er ikke det eneste ved Helle Thorning-Schmidt, der får ham til at skærpe sin opmærksomhed mod hende.

- Hun dukkede op alene – uden en stok af en mand ved sin side. Det er supersjovt, at hun står der alene. Det gør billedet af hende så meget stærkere.

Ville du have sagt det samme, hvis der var tale om en mand, der stod alene?

- Jeg bider altid mærke i det, når mennesker står alene – men jeg bider nok mere mærke i det, når det er en kvinde, fordi der er færre kvinder, der gør det.

De kritiske røster på sociale medier vil Chris Pedersen knapt værdige en kommentar. Han vil dog sige dette:

- Jeg synes bare, at folk skal passe deres egen butik og lukke arret. Deres reaktion er et billede på, at vi i det hele taget snart skal lukke ned for de sociale medier.

TV 2 ville gerne have talt med Helle Thorning-Schmidt om kjolen, men hun er ikke vendt tilbage på TV 2s henvendelse.

Se 'Gallashowet' på TV 2 PLAY her.