GO'

Konkret eksempel til minister fik Brian Larsen til at bryde sammen

Brian Larsen brød grædende sammen i Go' aften LIVE, og det gjorde stort indtryk på beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Fredag eftermiddag blev 25 års helvede i det kommunale jobcenter-system for meget for Brian Larsen, da han i Go' aften LIVE på TV 2 skulle deltage i en skype-samtale med blandt andet beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Da han skulle fortælle om et arbejdsprøvningsforløb som graver på en kirkegård, hvor han fik at vide, at han skulle gennemføre forløbet, selv om han kastede blod op, når han var på arbejde, brød han sammen og begyndte at græde.

- Vi skal pines og plages for at bevise, at vi er så dårlige. Jeg synes det er uværdigt, sagde en grædende Brian Larsen.

Invalideret

TV 2 har i en dokumentar fokuseret kritisk på jobcentrene i Danmark, og vi har tidligere fortalt om 52-årige Brian Larsens 25 år lange mareridt i Hedensted Kommune.

En arbejdsulykke i 1997 har invalidereret ham i en sådan grad, at han ikke kan arbejde, men det har kommunen ikke villet anerkende, og Brian Larsen har i mange år været gennem talrige ressourceforløb - men kommunen mener stadig ikke, det er endeligt afklaret, at han ikke kan arbejde.

Brian Larsens beretning og hans følelsesladede reaktion, da han skulle fortælle om arbejdsprøvningen som graver, ramte beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

- For at være helt ærlig, det gør et kæmpe indtryk på mig, og det gjorde det også første gang, jeg mødte Brian, sagde en tydeligt bevæget Peter Hummelgaard.

- Målet om at skabe værdighed for alle mennesker er vi kun nået et lille stykke ad vejen med. Det kræver gennemgribende ændringer af systemet, sagde Peter Hummelgaard.

Støtte og omsorg

Selv om han brød sammen under indslaget, havde Brian Larsen overskud til at gennemføre indslaget og sige tak til de mennesker, der havde skrevet til ham med støtte.

- Der har været mange søde mennesker, der har skrevet og vist empati og sympati. Jeg vil gerne takke dem, der har skrevet til mig og vist omsorg, sagde Brian Larsen, mens han kæmpede med tårerne.

Go' aften LIVE har efterfølgende været i kontakt med Brian Larsen, og TV 2 har også lørdag talt med ham for at få grønt lys til denne artikel.

- Den artikel må i godt lave. Jeg har det bedre i dag. Jeg har fået talt det igennem med familien, siger Brian Larsen.