Samfund

For mange ledige stillinger giver store problemer for danske virksomheder

3F mener dog ikke, at problemet er så stort. Virksomhederne må gøre mere for at få fat i nye medarbejdere, lyder det.

Det er dyrt for samfundet, at der lige nu er for mange ledige stillinger og for få medarbejdere i danske virksomheder. Det mener Dansk Erhverv.

Erhvervsorganisationen kom torsdag ud med beregninger, der viser, at danske virksomheder kunne have omsat for 176 milliarder kroner mere, hvis de havde haft flere hænder.

En situation, direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, kalder for et ”kæmpe problem”.

Det er et kæmpe problem. Det betyder, at der er situationer, hvor vi ikke kan betjene vores kunder

Michael Bech, direktør i Humac

Manglen svækker samfundet

Brian Mikkelsen mener, at den manglende omsætning går ud over samfundet, selvom virksomhederne klarer det godt.

- Det er penge, man kunne have brugt på at ansætte nye medarbejdere, skabe innovation og udvikling. Danmark som forretning og som virksomhed går altså glip af omsætning og investeringer, siger Brian Mikkelsen.

Og det er ikke en ny tendens, at der er mangel på arbejdskraft. Danmarks Statistik udkom torsdag med tal for antallet af ledige stillinger i danske virksomheder.

Tallene viser, at antallet af ledige stillinger i den private sektor er gået fra 53.570 i andet kvartal i 2021 til 71.436 i samme kvartal i år.

Manglen på medarbejdere kan mærkes

En af de virksomheder, der har oplevet problemer med manglende medarbejdere, er Humac, der sælger Apple-produkter. De kunne ifølge direktør Micheal Bech have solgt mere, hvis de havde flere hænder til rådighed.

- Det er et kæmpe problem, for det betyder, at der er situationer, hvor vi ikke kan betjene vores kunder. Og der vil også være steder, hvor vi har fravalgt at åbne nye butikker, siger han.

Ifølge direktøren er Humac på et "minimum af medarbejdere". Det presser dem til enten at forkorte butikkernes åbningstider, eller at lade kunderne vente længere tid på hjælp på shoppingturen, lyder det.

Humac har omkring 200 medarbejdere på deres hovedkontor og i deres 22 butikker. Men i virkeligheden kunne de godt tænke sig at have 10-11 flere, fortæller direktøren.

Fagforening synes ikke, at det står så skidt til

I 3F ser man ikke lige så alvorligt på tallene som Dansk Erhverv. Cheføkonom i fagforeningen, Frederik Imer Pedersen, maner til besindighed og mener, at ”det er en klagesang, man har hørt i mange år”.

Han har svært ved at se, at det er en krise. Virksomhederne bør derimod sætte lønninger op, hvis de vil have flere i arbejde, lyder det.

- Jeg kan godt forstå, at erhvervslivet er irriteret over, at den manglende arbejdskraft ikke kommer dumpende ned fra himlen mere. Men vi er i en situation, hvor der har været rigtig godt gang i økonomien i en lang række år. Og så bliver det bare sværere at skaffe arbejdskraft, siger han.

Det er ifølge Frederik Imer Pedersen helt naturligt, at arbejdsløsheden falder, når det går godt med økonomien. Men han mener ikke, at det er umuligt at rekruttere.

Appellen fra ham lyder, at de danske virksomheder bør gøre en større indsats for at få de sidste ledige herhjemme i arbejde. Han peger samtidig på den store arbejdsløshed i Sydeuropa, hvor man kunne hente arbejdskraft.