Rektor på Sorø Akademi kritiseres i sag om voldtægt

Forsvarer for tiltalt ung mand har klaget til Børne- og Undervisningsministeriet over rektor.

Der gik to måneder, før ledelsen på Sorø Akademi sidste år besluttede at anmelde en sag om voldtægt til politiet.

Det oplyser Ekstra Bladet tirsdag på baggrund af en aktindsigt i en klage, som en nu tidligere elevs forsvarsadvokat har sendt til Børne- og Undervisningsministeriet.

Den nu 19-årige mand er ved Retten i Næstved tiltalt for at have voldtaget en pige, han gik i klasse med på akademiet.

Tiltalen drejer sig om to forhold, der skete henholdsvis i maj og i juli sidste år, skriver Ekstra Bladet.

Klagen fra den unge mands forsvarer drejer sig om, at rektor i stedet for straks at anmelde sagen til politiet besluttede at holde mæglingsmøder med de to unge.

Efterforskning kom for sent i gang

Advokaten påpeger, at hendes klients retsstilling blev skadet på grund af rektor Kristian Jacobsens håndtering af sagen. Politiets efterforskning kom for sent i gang. Og desuden har rektors samtaler med de to elever lignet afhøringer og en form for efterforskning, mener advokat Julie Stage.

- Om rektor på Sorø Akademi har forsøgt at håndtere sagen internt på skolen, fordi han har prøvet at mørklægge den, eller fordi han mener, at han selv har bedre kompetencer til at håndtere sagen end myndighederne, kan jeg kun gisne om, siger advokaten til Ekstra Bladet.

Rektoren ønsker ikke over for mediet at gå nærmere ind i, hvorfor der gik to måneder, før politiet fik anmeldelsen.

Kristian Jacobsen er ved at skrive et svar på klagen. Han understreger, at han gik til politiet, da han blev klar over, at der var tale om alvorlige overgreb.