Samfund

Jakob Ellemann-Jensens tegning til sin far sættes til salg onsdag

Uffe Ellemann-Jensens familie har doneret en række af hans ting til Kirkens Korshær, herunder to tegninger.

"Stem på farmand" står der på en af to tegninger, som onsdag sættes til salg hos Kirkens Korshær.

Kunstneren bag er en ung udgave af Venstres nuværende formand, Jakob Ellemann-Jensen, og modtageren er hans far, tidligere Venstre-formand og udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen.

Efter Uffe Ellemann-Jensens død i juni i år har familien efter en oprydning på loftet doneret en lang række af hans ting, og de bliver onsdag klokken 10.00 sat til salg hos Kirkens Korshærs butik i Hillerød.

Det fortæller butiksleder Lene Helbrønd.

- Der er blandt andet tale om flere bøger med hilsner og Uffe Ellemann-Jensens smukke ekslibris (personligt stempel, red.) i. Senere på ugen vil der også blive sat en del jagt- og fiskeribøger frem.

Der er også billeder og kunstgenstande at finde.

Bronzeskulptur til et par tusind kroner

Det meste er prissat på forhånd, men tre ting kommer på en auktion, som vil løbe en uge frem, fortæller butikslederen.

- Det er en bronzeskulptur, som er blevet vurderet hos Bruun Rasmussen og Lauritz.com til et par tusind kroner. Men de har ikke kunne finde kunstneren, så den kan overraske.

- Så er der to plakater, som Jakob (Ellemann-Jensen, red.) har lavet til sin far. Den ene hedder "Stem på farmand". De er umulige at prissætte, så dem har vi sat til en startpris på 500 kroner, og så løber dem med det højeste bud med sejren i næste uge. Vi har naturligvis fået lov af Jakob til at sælge dem.

En del af tingene kan ses på billeder, som Kirkens Korshær Hillerød har lagt på Facebook.