Pædofili-tiltalt journalist var "børnenes ven", fortæller ekskone

Politiet beslaglagde hundredvis af videoer, som manden havde optaget af nøgne børn i sit hjem, fremgår det af det 25 sider lange anklageskrift.

Der blev ofte leget med børn i badebassinet i hjemmet hos den mand, der nu sidder anklaget for pædofili, blufærdighedskrænkelse og voldtægt uden samleje.

Manden, der frem til sin anholdelse arbejdede som journalist på et større dansk medie, er tiltalt for hundredvis af krænkelser mod mindst 40 børn. Men i mange år før hans anholdelse, troede hans ekskone, at han bare var "børnenes ven", sagde hun fredag i Retten i Roskilde.

Navneforbuddet mod manden er ophævet af byretten, men indtil landsretten har taget stilling til hans egen protest mod, at hans navn kommer frem, kan TV 2 ikke komme nærmere hans person.

Den tiltaltes ekskone blev ført ind i retten af en retsbetjent, mens den tidligere journalist ventede i et baglokale. For hun havde gennem anklageren på forhånd bedt om, at manden ikke var fysisk til stede, mens hun var der.

Men anmodningen blev afvist, og det var en tydeligt påvirket kvinde, der satte sig i vidneskranken, mens hun kiggede ned i jorden velvidende, at hendes tidligere mand gennem 25 år sad i lokalet og lyttede.

Deres fælles hjem var ofte fyldt med børn og leg, forklarede hun.

- Var der nogen, som børnene var glade for på alle led og kanter, så var det ham, lød det. Hun fortsatte:

- Han var god til at gå ned på børnenes niveau, lege kildelege og lege i badebassinet. I spabadet legede de "hvem kan", som handlede om, hvem der kunne slå en kolbøtte og sådan noget.

Kamera på badeværelset

Netop spabadet er et af de store omdrejningspunkter for retssagen mod den 47-årige journalist.

Han havde ifølge det 25 sider lange anklageskrift i flere tilfælde filmet børn i skjul, mens de var i færd med at lege i spabadet, vaske sig eller gå på toilettet.

Manden skulle også have filmet situationer, hvor han smører børnene ind i sæbe og solcreme, ligesom han efter anklagerens overbevisning instruerede børnene i at smøre deres kønsorganer ind.

I flere tilfælde har han stillet toiletrullen væk fra toilettet med et kamera tæt på, så børnene var nødt til at rejse sig efter toiletpapir og gå mod kameraet. Han benægter dog selv, at dette var forsætligt og siger, at det er tilfældigt, at toiletrullen stod der.

Alt sammen blev filmet af et kamera, angiveligt uden børnenes vidende.

Men helt frem til omkring 2018, var familiens liv relativt normalt. Selvom anklagerne mod ham går helt tilbage til 2011, var ekskonen ikke mistænksom før langt senere.

Før han, som TV 2 tidligere har beskrevet, lagde sig på sofaen i deres fælles stue- og køkkenareal og ifølge ekskonen forviste familien til første sal, var han en anden person.

- Han var i hvert fald mere nærværende og til stede i vores dagligdag. Men han havde stadig den tendens, at han spillede computer hele natten og sov hele dagen. Det var en del af vores liv, siger hun.

Set i bakspejlet, sagde hun videre, har tiden nok oftere været brugt på diverse sociale medier, som han brugte til at komme i kontakt med børn.

Redigerede billeder af sin søn

Manden har allerede erkendt, at han stod i spidsen for et internationalt netværk for pædofile, hvor både voksne og børn var med. Han kaldte sig selv en "konge" i det netværk under tirsdagens retsmøde.

De involverede børn udøvede seksuelle handlinger på video for de voksne, der så med. Den tiltalte mener selv, at han hjalp børnene, fordi der ifølge ham var meget værre pædofile mennesker derude end ham.

Som en del af sin ledelse af det pædofile netværk skjulte han ofte sin identitet og alder. Det var dog for at beskytte børnene mod andre, der ikke skulle opdage, at de skrev med en 47-årig mand, påstod han.

Da denne og de øvrige informationer kom frem, begyndte ekskonen at tænke over en episode, de havde oplevede i Tyrkiet på en ferie i 2020.

Under en middag med deres børn havde den tiltalte journalist siddet og stirret på sin telefon, sagde hun under fredagens retsmøde.

- Så kigger vores søn op på mig og siger: "Mor, hvorfor sidder far og laver skæg på mine billeder?" Han (faren, red.) siger, "at det er fordi, jeg synes, det er sjovt". Jeg tror, han har brugt sønnens billeder til at komme i kontakt med de her piger, lød det.

Den tiltalte har tilstået en lang række af anklagerne, herunder besiddelse af mere end 20.000 billeder og videoer af seksuelle overgreb på børn og mere end 100 blufærdighedskrænkelser.

Han benægter dog anklagerne om voldtægt uden samleje og at have forsæt til at blufærdighedskrænke sine egne børn.