Intet var normalt i det 25 år lange ægteskab, siger ekskonen til pædofili-tiltalt journalist

Ekskonen og børnene endte med at bo på første sal i deres eget hus, fordi de var bange for den tiltalte, forklarede hun i retten fredag.

På det tredje retsmøde i sagen mod den 47-årige journalist, der er tiltalt for pædofili, voldtægt uden samleje og blufærdighedskrænkelser mod mindst 40 børn, var hans ekskone indkaldt for at vidne.

Hun havde inden mødet bedt om, at hendes eksmand ikke var til stede i lokalet, fordi hun var bange for hans blotte tilstedeværelse.

- Han er meget manipulerende, styrende og kontrollerende. Det kan han være bare med ansigtsudtryk, sagde ekskonen fredag i retten.

Manden er foruden overgreb på en række børn desuden anklaget for at være i besiddelse af mere end 20.000 videoer og billeder af forskellige karakter, der viser seksuelle overgreb på børn. Han har erkendt de fleste af forholdene, men benægter anklagerne om blufærdighedskrænkelse mod sine egne børn og alle seks tilfælde af voldtægt uden samleje mod andre børn.

Navneforbuddet mod manden er ophævet af byretten, men indtil landsretten har taget stilling til hans protest mod, at hans navn kommer frem, kan TV 2 ikke komme nærmere hans person.

Ekskonen havde fredag taget plads i vidneskranken i det store retslokale i Retten i Roskilde. Her fortalte hun om et 25 år langt ægteskab, hvor intet ifølge hende var normalt.

Da hun blev ført ind i lokalet af en retsbetjent, sad den tiltalte journalist på bagerste række, så hun ikke kunne se ham. Han fortrak ikke en mine, da han så hende for første gang i lang tid.

Hun så ned i gulvet, inden hun satte sig og lavmælt begyndte at tale. Dommeren måtte bede hende om at tale højere flere gange.

Her fortalte hun om en mand, der ifølge hende hver nat sad og spillede computerspil frem til tidligt om morgenen, og som i omkring 14 år havde sovet på sofaen, fordi han mente, at han blev svimmel af deres fælles seng.

Måtte flytte op på første sal

I tre til fire år før anholdelsen af manden, begyndte han ifølge ekskonen at ændre sin person.

- Han blev vred, sur og indelukket, fortalte hun.

Under en middag havde han ifølge ekskonen fortalt, at han var efterspurgt blandt unge piger alle vegne, han kom.

- Han sagde, at alle praktikanter på hans arbejde rendte rundt efter ham som et harem. "De er dybt imponerede over mig, og de synes, jeg ligner en på 16". Han sagde også, at når han gik på tanken efter cigaretter, bad de ham altid om id.

I samme periode flyttede han hele sin arbejdsstation ind i familiens stue, der var forbundet med køkkenet. Her lå han ifølge ekskonen dag og nat og røg cigaretter og kiggede på sin computer, mens han langsomt smed resten af familien ud af husets fællesrum.

- Mig og børnene kom til at leve ovenpå på første sal, hvor jeg installerede et lille køleskab til børnene, så når de havde hjemmeundervisning, og jeg var på arbejde, kunne de spise og drikke derfra, sagde ekskonen.

Hvis familien gik ind i stuen, råbte manden: "Ikke nu, luk døren", fortalte hun videre. Da man skulle gennem stuen for at komme ud i køkkenet, endte hun og deres børn med at spise takeaway på husets første sal.

Det endte med, at deres fælles børn blev bange for deres far, sagde hun og fortalte, at deres ældste datter på et tidspunkt brød grædende sammen og tiggede faren om at stoppe sin adfærd.

Levede dobbeltliv i 25 år

Intet var normalt længere i familiens hus, og ekskonen, der arbejdede to jobs, nægtede i første omgang at opgive ægteskabet, sagde hun.

- Jeg elskede manden. Og når vi har haft den (skilsmisse, red.) oppe at vende i skænderier, så har han taget min hånd og sagt fint, det gør vi, så kører vi op til familieretshuset, og så siger jeg, hvor forfærdelig en mor, du er. Jeg var bange for, hvad der ville ske med børnene, hvis de blev overladt alene med ham.

- Forestillede du dig, at han ville få forældreret? spurgte den tiltaltes forsvarer.

- Ja. Han er pissegod til ord, han kan få folk til at gøre hvad som helst, svarede ekskonen.

Men det var først, da hun på en nattevagt på det ene af sine jobs blev kontaktet af en mystisk amerikansk profil på Facebook, at hun opdagede, hvad hendes mand foretog sig. Bag profilen viste sig at være fire mænd, der var selverklærede pædofilijægere.

De sendte hende lydfiler, som blev afspillet i retten af anklageren, hvor man kan høre en mandlig stemme udtrykke yderst seksuelle ting.

- Det minder mig om dengang, hvor du sendte en video, hvor du dyrker sex med en børste. Jeg ved ikke hvorfor, du sendte den, men det var sjovt. Især da du endte videoen med at sige: "Daddy, daddy, daddy", lød det på optagelsen.

Stemmen tilhørte ifølge ekskonen den tiltalte, og anklageren forklarede, at han i samtalen talte med en mindreårig pige.

Manden erkendte tirsdag at være en ledende figur i et internationalt netværk af pædofile, hvor flere mindreårige børn var en del af det. De udførte seksuelle handlinger på sig selv på video for netværket, der talte hundredvis af medlemmer.

Han benægter at have udnyttet dem, men siger, at han var venner med de mindreårige.

- Min mand har levet et dobbeltliv i 25 år og er megapædofil. Og ifølge sig selv er han konge i det her pædofilinetværk, som han har stiftet. Et overgreb på et barn er et overgreb for meget, sagde ekskonen.

Forsvareren pointerede, at ekskonen ikke selv havde været vidne til nogen overgreb, og at hun ikke havde været til stede i retssalen, da den tiltalte tirsdag 9. august havde ytret, at han var konge i et pædofilinetværk.

Det erkendte ekskonen, men understregede samtidig, at hun i deres lange ægteskab havde oplevet flere ting, der var mærkelige, og som hun efter hans anholdelse mener også er mistænkelige.