Stadig systemnedbrud hos 7-Eleven

Det er nu muligt at betale med kontanter og Mobilepay i flere 7-Eleven-butikker.

Tirsdag morgen holdt alle 7-Eleven-butikker undtagen fem fortsat lukket.

Butikkerne lukkede mandag formiddag, fordi medarbejderne som følge af et systemnedbrud ikke kunne benytte kasserne eller tage imod betaling.

Tirsdag morgen meldte kæden dog ud på Facebook, at de i løbet af natten har fået åbnet fem butikker, hvor det nu er muligt at betale med kontanter og Mobilepay.

Det drejer sig om butikkerne på Vesterbrogade 77 og Rigshospitalet i København, Gammel Kongevej på Frederiksberg og Lyngby Storcenter og Buddinge Station i Storkøbenhavn.

Siden har TV 2 også konstateret, at det i Odense også er blevet muligt at betale med MobilePay og kontanter.

7-Eleven oplyser til TV 2, at det er op til de enkelte butikker, om de vil åbne op for alternativ betaling.

Ifølge kæden er det flere steder også muligt at hente pakker.

Muligt hackerangreb

7-Eleven oplyste mandag på Facebook, at man mistænker, at lukningen skyldes et hackerangreb. Det har kæden dog ikke endeligt bekræftet.

Butikskæden har omkring 175 butikker i Danmark. Butikkerne ligger primært i København, Aarhus, Aalborg og Odense, og mange af dem er beliggende på landets togstationer.

DSB oplyste mandag til TV 2, at de ikke forventer, at mange DSB-kunder vil blive påvirket af de lukkede 7-Eleven-butikker.

Det skyldes, at ni ud af ti solgte DSB-billetter bliver solgt via selvbetjening i DSB's app, billetautomater og rejsekort, oplyser DSB.

7-Eleven har endnu ikke oplyst, hvornår de forventer at åbne alle butikker igen.