Herlufsholms hemmeligheder

Prins Christian og prinsesse Isabellas skoleplaner er på plads

I juni meddelte kronprinsparret, at deres to ældste børn ikke skulle gå på kostskolen Herlufsholm.

Efter sommerferien begynder prins Christian i 2.g på Ordrup Gymnasium i Gentofte og prinsesse Isabella i 9. klasse på Ingrid Jespersens Gymnasieskole på Østerbro i København.

Det oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse på Instagram.

Dermed er der kort før årets skolestart kommet klarhed over planerne for kronprinsparrets ældste børn.

Tidligere på sommeren meddelte kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, at kongefamilien valgte at droppe børnenes skolegang på Herlufsholm.

Det skete, efter at TV 2 i maj havde vist dokumentaren 'Herlufsholms hemmeligheder', der afslørede yderst kritisable forhold på kostskolen.

Her stod en række tidligere elever fra Herlufsholm frem og fortalte deres historier fra kostskolen. Dokumentaren skildrede et miljø med både fysiske og seksuelle overgreb samt grov mobning.

Kronprinsparret kaldte efterfølgende afsløringerne i TV 2-dokumentaren for blandt andet "hjerteskærende".

- Det er hjerteskærende at høre om systematisk mobning og om den krænkelses- og voldskultur, som mange har været en del af. Det er helt uacceptabelt, udtalte parret 5. maj.

Trak sig fra skolen i juni

I juni meddelte kronprinsparret så, at 16-årige prins Christian og 15-årige prinsesse Isabella ikke skulle gå på Herlufsholm.

- Det har været en svær proces for os som familie, men på baggrund af det samlede billede og vores særlige position som kronprinspar har vi valgt, at prins Christian stopper på Herlufsholm, og at prinsesse Isabella ikke starter i 9. klasse på skolen efter sommerferien, lød det i en udtalelse 26. juni.

Beslutningen blev taget, da Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) rettede en voldsom kritik mod den over 400 år gamle kostskole.

En kritik, der også fik bestyrelsen på skolen til at trække sig.

Fik ét år på kostskolen

Den konstituerede rektor på Herlufsholm, Martin Arvedlund, valgte efterfølgende at beklage over for kronprinsparret.

Undskyldningen gik specielt på det pres, kronprinsparret havde været udsat for i forbindelse med den store medieomtale, som TV 2-dokumentaren havde medført.

Prins Christian begyndte på Herlufsholm Gymnasium i Næstved efter sommerferien i 2021.

Han var tilmeldt kostafdelingen, hvor man bor og spiser på skolen, men nåede kun at gå på Herlufsholm et lille års tid.

Udtaler sig ikke om sine elever

Ordrup Gymnasium er et offentlig gymnasium, og ifølge stedets hjemmeside er der skolestart onsdag 10. august.

Prins Christians kommende gymnasium oplyser på Facebook, at man "med glæde tage imod alle de elever, der ønsker at gå hos os, uanset køn, seksuel orientering, etnicitet og social baggrund".

Samtidig skriver gymnasiet i opslaget, at man ikke ønsker at udtale sig om sine elever.

- Vi kommenterer aldrig på enkelte elever og opfordrer til, at alle respekterer de mere end 800 unge mennesker, der går på OG, lyder det.