Samfund

Mor informerede nabolaget om teenagefest i haven – så ringede en person og udgav sig for at være betjent

Flere timer inden Laura Emilie Fritzes fødselsdag ringede telefonen. Her præsenterede en mand sig som politimand og informerede om flere naboklager.

Det kom noget bag på Mia Fritze og hendes 15-årige datter Laura Emilie Fritze, da en mand tirsdag eftermiddag ringede og præsenterede sig som betjent i Fyns Politi.

Om aftenen var der lagt op til fødselsdagsfest for datteren i familiens have i Otterup, og Mia Fritze havde på forhånd skrevet ud til nabolaget i en lokal Facebook-gruppe, at der kunne komme en smule larm.

Men allerede 16.30 ringede den såkaldte betjent. Flere timer inden den første gæst var troppet op.

Da han lagde på, var det første, jeg sagde til min mor, at det ikke kunne være politiet

Laura Emilie Fritze

Manden ringede fra hemmeligt nummer og fortalte, at der var kommet klager fra tre personer over festen, og at der ville falde en bøde, hvis der kom flere.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

- Jeg blev ret forbavset og sur. Og det undrede mig, for festen var jo ikke engang startet, siger Mia Fritze til TV 2.

Breve i postkasser

Fødselsdagsfesten skulle være for Laura Emilie Fritze og en kammerat, og i opslaget på Facebook skrev moren, at de ville dæmpe musikken klokken 24, fordi de var klar over, at ikke alle har sommerferie.

Dog ville der nok være en smule larm på adressen alligevel, skrev hun og lovede derudover at stoppe festen klokken 02.00.

- Vi undskylder for larmen på forhånd, sluttede opslaget.

Til TV 2 siger Maria Fritze, at hun tænkte, at det var det mest høflige at gøre. Derudover afleverede de også breve i postkasserne hos de nærmeste naboer med samme budskab.

Ingen reagerede på brevene, og Facebook-opslaget fik kun positive kommentarer.

Kørte der politibiler rundt?

Men opkaldets tone stod i stærk kontrast til den ellers gode stemning. Og hvorfor skulle politiet ringe, allerede inden gæsterne var kommet og højttalerne tændt?

- Da han lagde på, var det første, jeg sagde til min mor, at det ikke kunne være politiet. Det lød meget ægte, men det er ikke noget, jeg har hørt om før, siger Laura Emilie Fritze til TV 2.

Mia Fritze var mere skeptisk. Hun turde ikke helt afskrive, at det kunne være politiet, og da timerne skred frem, og festen skulle starte, var de begge nervøse.

- Jeg bekymrede mig rigtig meget og bad tit mine venner om at skrue ned. Hvis der gik én forbi, der ikke var med til festen, tænkte jeg: "Åh nej, hvad sker der nu?". Og når der kørte biler forbi, troede jeg, at det var politibiler, siger Laura Emilie Fritze til TV 2.

Men Fyens Stiftstidende har opklaret mysteriet. I hvert fald sådan da.

For Fyns Politi afviser pure over for avisen, at de skulle have noget med det formanende og præventive opkald at gøre.

- Vi har tjekket i vores servicecenter og vagtcentral, og ingen har foretaget et opkald til det nummer på det tidspunkt, siger Charlotte Nyborg, der er kommunikationsrådgiver ved Fyns Politi, til Fyens Stiftstidende.

Fyns Politi oplyser derudover, at det er strafbart at udgive sig for at være politibetjent – også selvom det blot er i et telefonopkald.

Nogle andre "med ondt i røven"

Men hvem har så har ringet til Mia Fritze og hendes datter?

- Jeg har ingen ide! siger Laura Emilie Fritze, og hendes mor supplerer:

- Det lød som en yngre mand, men dem har vi altså ikke så mange af på gaden. Så måske er det nogle andre i Otterup, der havde ondt i røven. Men det er i hvert fald mærkeligt.

I ville holde fødselsdag en tirsdag, hvor I skriver, at festen slutter klokken 02.00. Kan du forstå, hvis der er nogen, der finder det generende?

- Nej. Der er også nogen, der skal tidligt op en lørdag eller søndag. Og det er første gang, at vi holder en fest i 14 år, siger Mia Fritze og tilføjer, at der heller ikke på noget tidspunkt havde været planer om at ”blæse nabolaget ud”.

Derudover nævner hun, at fødselsdagsfesten helst skulle være en hverdag, fordi mange af de jævnaldrende venner skulle starte på efterskole i weekenden.

- Vi havde håbet, at folk ville være overbærende, siger hun.