Samfund

Uvejr ødelagde Ed Sheeran-koncert for massevis af gratister: - Vi prøver igen i morgen

Superstjernen Ed Sheeran italesatte vejret flere gange og bad folk bære over med ham, hvis han gled på grund af regnen.

Der var lagt op til spektakulært sceneshow og sommerfest i bagende sol, da Ed Sheeran torsdag aften indtog Øresundsparken på Amager for anden aften i træk.

Op mod 2000 mennesker havde luret, at superstjernen kunne opleves helt uden at gribe til lommerne – nemlig fra parkens omkringliggende bakketoppe.

Men festen fik en uventet afslutning for de mange gratister, da regn, lyn og torden fik både dem og Ed Sheeran til at søge væk.

- Vi sidder jo meget bedre

Det hele startede ellers så godt.

Fra bakketoppene var udsigten god til scenen med de kæmpe, orangeklædte højttalertårne og storskærme formet som guitarplektre.

Mænd og kvinder i alle aldre have taget plads på tæpper med vin, grill og pizza. Et par telte var endda slået op, da klokken var omkring 19 og nærmede sig koncertstart en time efter.

- Vi troede ikke, det ville være så tæt på. Men vi sidder jo meget bedre end mange af dem derinde, sagde 57-årige Linda Olsen og pegede ind mod scenen og de op mod 40.000 tilskuere, der havde betalt i omegnen af 700 kroner for en billet.

Den britiske artist med hits som 'Photograph' og 'Perfect' skal spille i Øresundsparken fire dage i streg, og i alt skal omkring 160.000 tilskuere forbi og synge med. Det er historisk at sælge så mange billetter til den samme koncert, og billetterne blev derudover solgt på rekordtid.

Så behøver vi ikke stå som sild i en tønde, hvor man alligevel ikke rigtig kan se ham

Sabrina Perez, tilskuer

Sammen med et par veninder havde Linda Olsen indtaget første parket på en af bakkerne med passer af godter i køletasken. Og de var enige om, at der ikke var grund til at have dårlig samvittighed over den gratis fornøjelse, når nu billetterne var blevet solgt så hurtigt.

- Man bruger jo så mange penge på festivaler og musik, så det er altså også dejligt, når man en sjælden gang får noget forærende. Og ellers må man jo sætte en bøsse op som i kirken, som man kan smide penge i, hvis man føler, man nasser, sagde hun.

Flere nævnte til TV 2, at de onsdag var blevet tippet om muligheden for den alternative koncertoplevelse fra venner eller medier. Det gjaldt også de 30-årige veninder Claire Virning og Sabrina Perez.

- Jeg tænkte bare: ’Fedt! Er det virkelig en mulighed?’ sagde Sabrina Perez, der havde svært ved ikke at være begejstret:

- Så behøver vi ikke stå som sild i en tønde, hvor man alligevel ikke rigtig kan se ham.

Sammen havde veninderne snakket om, at det måske kan føles bittert for nogen at betale 600-700 kroner for en billet og så kigge ud mod masserne på bakkerne.

Hvorfor gør I det så alligevel?

- Hvorfor ikke gøre det? Man må jo gerne. Hvis det havde været på kanten af noget, havde vi ikke engang overvejet det. Og 600 kroner er mange penge for en billet, sagde Sabrina Perez.

Onsdag lød det fra koncertarrangørerne til TV 2 Lorry, at de mange på bakkerne var yderst velkomne.

Kunstner måtte gå af scenen

Desværre fortsatte de gratis og solrige festligheder ikke denne torsdag aften.

For gradvist blev solen overtaget af mørke skyer, stedvise lyn, pletvis regn og en regnbue til at symbolisere det forvirrende vejr.

Og omkring 19.30 måtte opvarmningskunstneren Maisie Peters gå af scenen.

- Det er for jeres alles skyld, lød det over højtalerne, mens regnen tog til, og nogle af gratisterne søgte i ly.

Forventningen var, at Ed Sheeran stadig ville gå på, og det gjorde han da også omkring 20.15.

- Scenen er glat, så på et tidspunkt falder jeg. I så fald, så vær sød ved mig på sociale medier. Så hvis I filmer mig falde, så hold det for jer selv, jokede han fra scenen, men kort efter måtte han midlertidigt gå af med ordene:

- Jeg er virkelig, virkelig ked af det.

I højtalerne blev det forsikret, at verdensstjernen ville fortsætte, når uvejret, der nu havde udviklet sig til voldsom regn og ruskende træer, var slut.

Og det gjorde han såmænd også. Men gratisterne var forsvundet. De fyldte bakker var tomme.

- Nu skal vi på bar! lød det samstemmende fra to drivvåde kvinder i tyverne.

- Vi prøver igen i morgen! besluttede en anden, pakket ind i regntøj.