Kaos på Smukfest i nat – måtte lukke flere udgange

Omkring 10.000 mennesker blev indespærret på festivalområdet, da busdriften til og fra campingområdet skulle opretholdes.

Årets Smukfest i Skanderborg blev natten til torsdag ramt af kaos efter den sidste koncert med popidolet Justin Bieber.

Da den canadiske superstjerne lidt over midnat havde sunget sidste strofe, ville de mere end 50.000 publikummer hjem i seng, men det skulle vise sig at være sværere end som så.

Publikum skulle fragtes fra koncertområdet hjem til campingpladsen med shuttlebusser, men flere af de trætte festivalgæster var utålmodige og valgte at gå hjem til deres telte.

Det gjorde kun situationen værre, da busserne af sikkerhedsmæssige årsager måtte sænke farten, og på et tidspunkt blev kørslen standset helt.

Vi gør alt, hvad vi kan, for at publikum skal have en fed oplevelse her hos os

Thomas Rydahl, sikkerhedschef på Smukfest

10.000 spærret inde

For at opretholde buskørslen valgte Smukfest omkring klokken 01.30 midlertidigt at lukke for nogle af udgangene fra festivalpladsen.

Det vurderes, at omkring 10.000 personer var spærret inde på festivalpladsen.

Og det skabte kaos blandt publikum, hvor flere følte sig indespærret.

Video: Trine Ravnsmed Pejtersen

Det fremgår af Smukfests Facebook-side, hvor flere gæster giver udtryk for deres frustration.

- Utrolig uprofessionel håndtering af nedlukningen af pladsen. Viser tydeligt, at festivalen kun tænker på penge og ikke på folks sikkerhed, skriver Kim Friis.

- Bus til camping er en joke, lyder det fra Jacob Ganc.

Smukfest: Intet drømmescenarie

Smukfest har torsdag formiddag udsendt en pressemeddelelse, hvor man beklager nattens forløb.

Festivalen skriver specifikt om lukningen af flere udgange, at man er "meget bevidste om, at det ikke er noget drømmescenarie for en gæst, der gerne vil hjem i soveposen".

- Vi gør alt, hvad vi kan for, at publikum skal have en fed oplevelse her hos os – fra de ankommer og til de tager hjem. Og det er ikke fedt at stå og glo i Sherwood klokken 2.00, men når vi lukker en udgang midlertidigt, så er det for at bevare en sikker buskørsel så længe som muligt, forklarer Thomas Rydahl, der er sikkerhedschef på Smukfest.

Festivalen i Skanderborg fortsætter torsdag og varer indtil søndag.