Samfund

Mærsk løfter overskuddet og nærmer sig igen rekord

A.P. Møller-Mærsk har omsat for knap 300 milliarder kroner i årets første 6 måneder.

A.P. Møller-Mærsk løfter sit overskud for årets første 6 måneder til 113 milliarder kroner.

Det viser selskabets halvårsregnskab onsdag morgen.

Rederigiganten nærmer sig dermed sin egen danmarksrekord fra sidste år. Men forskellen er, at rekorden fra sidste år på 117,5 milliarder kroner dækker hele året.

Senioranalytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank kalder halvårsregnskabet for "fascinerende tal".

- Så mange penge har vi ikke set før i dansk erhvervshistorie blive leveret af en dansk virksomhed, siger senioranalytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank.

- Det årsregnskab vi så i 2021 på over 100 milliarder, troede vi, at vi aldrig ville komme i nærheden af igen, og nu får de faktisk sidste års regnskab til at ligne et halvårsregnskab, siger han videre.

Knap tredobling

Overskuddet for de første seks måneder i år er næsten en tredobling af overskuddet fra samme periode sidste år.

Mærsk har omsat for knap 300 milliarder kroner i perioden. For andet kvartal alene lyder omsætningen på lige over 158 milliarder kroner.

Årsagen til resultatet skal blandt andet findes i de seneste års coronapandemi og krigen i Ukraine, som har ført til ekstraordinært høje fragtpriser, oplyser administrerende direktør i Mærsk, Søren Skou, i en pressemeddelelse.

- Resultatet er især drevet af højere rater på langvarige kontrakter i Ocean, en markant og profitabel vækst i vores logistikforretning samt solide resultater i terminalforretningen.

Svært at overgå

Senioranalytiker ved Sydbank vil ikke udelukke, at Mærsk kan levere endnu et rekordregnskab til næste år, men han tror, at det bliver svært.

- Vi nærmer os en situation, hvor efterspørgslen på fragt vil falde, og vi kan igen komme ud at rejse, så vores forbrugsvaner vil ændre sig, siger Mikkel Emil Jensen.

- Som jeg ser det, så vil tingene inden for en overskuelig fremtid begynde at blive normale igen, tilføjer han.

Mærsk forventer sidst på året en gradvis normalisering af det ekstraordinære marked.