Biograf i Fields genåbner med reduceret program efter skyderi

En af de dræbte i skyderi i Fields arbejdede i centrets biograf. Biografen forventer normal drift næste uge.

Biografen i storcentret Fields genåbner onsdag eftermiddag for første gang siden skyderiet i centret på Amager 3. juli.

Det oplyser Nordisk Film Biografer i en pressemeddelelse.

En af de tre dræbte i skyderiet arbejdede i Nordisk Film-biografen i Fields, som er forblevet lukket, selv om de fleste butikker i storcentret genåbnede 11. juli.

De ansatte har haft brug for ekstra tid til at bearbejde episoden.

Biografen åbner i første omgang med et reduceret program. Forventningen er, at den i næste uge er tilbage i normal drift.

Medarbejderne har modtaget krisehjælp

Genåbningen sker efter tæt dialog med medarbejderne, oplyser Casper Bonavent, som er direktør i Nordisk Film Biografer.

- Efter de tragiske hændelser i Fields, hvor en af vores unge biografmedarbejdere mistede livet, er pårørende og medarbejdere blevet mødt med en fuldstændig overvældende sympati og medfølelse fra omverdenen.

- Det vil jeg gerne på Nordisk Film Biografers vegne takke for. Efter tæt dialog med vores medarbejdere er vi nu klar til at åbne igen. Vi glæder os til at byde vores gæster velkommen og igen kunne give gode biografoplevelser, siger han i pressemeddelelsen.

Medarbejderne i biografen har de seneste uger modtaget krisehjælp efter skyderiet for at gøre dem klar til at vende tilbage.

Når biografen åbner, bliver det i den første tid med ekstra personale, og der er hentet kolleger fra andre biografer til at hjælpe med genåbningen.

Søndag 3. juli skød en mand omkring sig og dræbte tre personer i Fields. Yderligere syv personer blev ramt af skud.

Den formodede gerningsmand blev dagen efter varetægtsfængslet på en psykiatrisk afdeling sigtet for drabene og drabsforsøg.