Samfund

Rutsjebane lukker permanent efter ulykke

Årsagen til ulykken er endnu ukendt og efterforskes fortsat af politiet.

Tivoli Friheden i Aarhus har besluttet, at rutsjebanen Cobra aldrig kommer i brug igen.

Det oplyser forlystelsesparkens direktør, Henrik Ragborg Olesen, til TV 2, dagen efter at en 14-årig pige mistede livet i en ulykke.

Beslutningen er truffet af bestyrelsen.

Uvis årsag

Tivoliet har været midlertidigt lukket siden ulykken torsdag eftermiddag, hvor også en 13-årig dreng kom til skade med sin hånd.

Fredag kunne direktør Henrik Ragborg Olesen ikke svare på, hvornår Tivoli Friheden igen åbner for koncerter og øvrige forlystelser.

- Det er hverken i dag eller i morgen, for jeg kan ikke forestille mig, at vi skal spille koncerter og have folk til at stå nede ved scenen og klappe, sagde han fredag formiddag.

Årsagen til ulykken er endnu ukendt og efterforskes fortsat af politiet.

I den forbindelse gennemfører Østjyllands Politi en større teknisk undersøgelse af ulykkesstedet i samarbejde med Teknologisk Institut og har talt med mindst 50 vidner.

Enig bestyrelse

Rutsjebanen blev også ramt af en ulykke i 2008, hvor fire personer kom til skade.

Ifølge Hans N. Hansen, der er medlem af bestyrelsen og en del af ejerkredsen, er der fuld enighed i bestyrelsen om at rive forlystelsen ned.

- Der er ingen tvivl om, at den forlystelse bliver lukket og revet ned. Vi skrotter Cobraen, siger han til Aarhus Stiftstidende.

Tivoli Friheden ejes af en række lokale erhvervsfolk.