Samfund

Direktør i Tivoli Friheden om tragisk ulykke: - Et eller andet er der gået galt, det siger sig selv

Det er direktøren i Tivoli Frihedens forventning, at alt formelt har været, som det skulle, i forlystelsen.

Tivoli Frihedens direktør er fortsat rystet over den tragiske ulykke, der fandt sted torsdag eftermiddag i forlystelsesparken i Aarhus.

Her mistede en 14-årig pige livet, og en 13-årig dreng har desuden pådraget sig skader på den ene hånd i ulykken, der skete i rutsjebane Cobraen.

- Man er lige så berørt i dag som i går. Det er måske kommet lidt på afstand, men følelsen er den samme. Knuden i maven over det, der skete herinde i går. Det er dybt tragisk, siger direktør Henrik Ragborg Olsen.

Påvirker personalet

Henrik Ragborg Olsen fortæller, at den tragiske hændelse påvirker både ham og de ansatte i Tivoli Friheden. Derfor holder tivoliet lukket og åbner ikke lige foreløbig, siger han.

- Det er hverken i dag eller i morgen, for jeg kan ikke forestille mig, at vi skal spille koncerter og have folk til at stå nede ved scenen og klappe.

Vi hører også rygter og idéer, men vi kan ikke forholde os til rygter på nuværende tidspunkt

Brian Voss Olsen, politiinspektør hos Østjyllands Politi

Ifølge direktøren skal de være sikre på, at alle medarbejdere er parate til at arbejde.

- Vi skal alle kunne være i det på en tryg måde, og jeg tænker på de folk, der skal ud at køre forlystelserne; hvordan vil det være at skulle trykke på knapperne igen, siger Henrik Ragborg Olsen.

Friheden har holdt krisemøde med personalet, og alle ansatte er blevet tilbudt psykologhjælp. Derudover har forlystelsesparken oprettet en hotline til personer, der har opholdt sig i Tivoli Friheden, eller pårørende. Det er også et tilbud, der skal sikre, at de, der forlod parken uden at få krisehjælp torsdag, stadig kan få hjælp.

Kan ikke udelukke noget

Årsagen til ulykken er endnu ukendt og efterforskes af politiet.

Henrik Ragborg Olsen forventer, at alt formelt har været, som det skulle, men siger samtidig, at der ingen tvivl er om, at noget har været galt.

Direktøren uddyber dog, at han ikke tror, at der er noget, der er ansvarspådragende for Tivoli Friheden.

- Der er meget klare regler for, hvordan en forlystelse skal se ud og vedligeholdes, og det har vi gjort. Men et eller andet er der gået galt, det siger sig selv, siger Henrik Ragborg Olsen.

Der har været forlydender fra folk, der har fortalt, at den (forlystelsen red.) har lydt underligt på et tidspunkt. Er I sikre på, at der ikke har været problemer, I har overset?

- Det kan man jo aldrig udelukke, for der er jo sket et eller andet, men jeg vil opfordre de folk, som har hørt eller set noget, til at henvende sig til Østjyllands Politi med deres oplysninger. Jeg vil nødig stå og gisne på det ene eller det andet, for vi har slet ikke den viden endnu, men jeg vil stærkt opfordre folk, der ved eller har set eller hørt noget, til at kontakte Østjyllands Politi.

Lægger sig ikke fast på noget

Hos Østjyllands Politi er de i gang med en større teknisk undersøgelse af stedet. Derudover fortsætter de med at foretage vidneafhøringer, fortæller Brian Voss Olsen, politiinspektør hos Østjyllands Politi.

- I løbet af eftermiddagen og i går aftes foretog vi rigtigt mange vidneafhøringer, og det er vi fortsat med her fra morgenstunden, siger han.

Lige nu er politiets hovedfokus at få kortlagt årsagen til ulykken, og det samarbejder de med Teknologisk Institut om, fortæller han.

Heller ikke politiet vil forholde sig til rygterne om, at forlystelsen ikke skulle have fungeret ordentligt i dagene op til ulykken.

- Vi lægger os ikke fast på noget som helst. Vi hører også rygter og idéer, men vi kan ikke forholde os til rygter på nuværende tidspunkt, siger han og opfordrer stadig folk, der var til stede i Tivoli Friheden og kunne have oplysninger om ulykken, til at kontakte politiet.

Det er ikke første gang, der sker en ulykke i rutsjebanen Cobraen. I 2008 blev fire unge mennesker kvæstet, da en række med to stole faldt af.