14-årig død efter ulykke i rutsjebane

Årsagen til ulykken er endnu ukendt, men politiet er massivt til stede og efterforsker ulykken.

En 14-årig pige fra København er torsdag eftermiddag afgået ved døden efter en tragisk ulykke i Tivoli Friheden i Aarhus, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Pigens pårørende er underrettet.

Ulykken skete, da en vogn sad fast i forlystelsen Cobraen i Tivoli Friheden, hvorved flere personer kom i klemme.

En 13-årig dreng har desuden pådraget sig skader på den ene hånd i ulykken, oplyser politiet. Drengens pårørende er også underrettet.

Direktør har ingen ord

Politiet fik klokken 12.50 anmeldelsen om, at den bagerste del af vognen i rutsjebanen Cobraen var knækket af og hang under resten af vogntoget.

Politiet oplyser i pressemeddelelsen, at den nærmere årsag til ulykken og dødsfaldet nu skal undersøges gennem både tekniske undersøgelser og vidneafhøringer. Derfor foregår der nu en massiv efterforskning i forlystelsesparken.

Direktør i Tivoli Friheden Henrik Ragborg Olesen siger til TV 2, at han er "meget berørt" over hændelsen, som nu skal efterforskes til bunds.

- Jeg har ingen ord; det er dybt tragisk og helt forfærdeligt, at der er et barn på 14 år, der er omkommet herinde i vores park, hvor man skal være glad sammen og have gode oplevelser, siger Henrik Ragborg Olesen.

Direktør i Tivoli Friheden Henrik Ragborg Olesen siger til TV 2, at han er "meget berørt" over hændelsen, som nu skal efterforskes til bunds. Video: John Hiep Anh Nguyen

Politi: Stor bagudrettet efterforskning

Østjyllands Politi holdt torsdag klokken 17 et pressemøde om sagen, hvor politiinspektør Brian Voss Olsen fortalte, at politiet nu igangsætter en stor bagudrettet undersøgelse af, hvad der er gået forud for ulykken.

Da det er Østjyllands Politi, der har tilsynspligt med forlystelsesparken, vil politiet blandt andet undersøge, hvordan de har håndteret tilsynspligten.

Brian Voss Olsen fortalte desuden, at politiet i samarbejde med Teknologisk Institut, Arbejdstilsynet og Nationalt Kriminalteknisk Center nu arbejder for at kortlægge, hvad der er årsagen til ulykken, ligesom de afhører vidner og indhenter videoovervågning for at klarlægge forløbet. Politiinspektøren understregede, at det på nuværende tidspunkt er for tidligt at konkludere noget om, hvad ulykken skyldtes.

Brian Voss Olsen oplyste desuden, at den 13-årige dreng, der pådrog sig en skade på sin hånd under ulykken, er indlagt på Skejby Sygehus og forventes udskrevet inden for den nærmeste fremtid. Politiet har opsat en mobilstation foran Tivoli Friheden, hvor borgere kan henvende sig i sagen.

Del ikke billeder af ulykken

Tivoli Friheden blev tømt for mennesker efter ulykken, men pårørende og vidner er dog samlet i forlystelsesparken, hvor de blandt andet får tilbudt psykologhjælp, oplyser Østjyllands Politi.

Politiet opfordrer på det kraftigste til, at man ikke deler billeder eller videoer af ulykken på de sociale medier.

Ligger man inde med materiale, der kan gavne efterforskningen af ulykken, kan man kontakte politiet på 114. Politiet opfordrer desuden alle, der har været i Tivoli Friheden i dag, til at kontakte deres pårørende.

Årsagen til ulykken er endnu ukendt, men direktør Henrik Ragborg Olesen siger til TV 2, at der nu pågår en række undersøgelser i politiregi og med hjælp fra tekniske eksperter. Henrik Ragborg Olesen understreger, at Cobraen var godkendt "efter alle kunstens regler" forud for dagens kørsel.

Det er ikke første gang, der sker en ulykke i rutsjebanen Cobraen. I 2008 blev fire unge mennesker kvæstet, da en række med to stole faldt af. Ifølge Henrik Ragborg Olesen er det på nuværende tidspunkt ikke til at sige noget om, hvorvidt der er tale om en lignende ulykke.

På politiets pressemøde kom det desuden frem, at Tivoli Friheden holder lukket i dag og i morgen af hensyn til efterforskningen. Derefter vil det være op til Tivoli Friheden, hvornår de ønsker at slå dørene op igen.