Fields er genĂĄbnet efter skyderi

Politiet var talstærkt til stede, da Fields en uge efter skyderiet genåbnede mandag klokken 10.

Man kunne høre en knappenål falde til jorden. Så stille var der i storcenteret Fields, da det mandag klokken 12 afholdte et minuts stilhed for at mindes ofrene for angrebet søndag 3. juli.

Centeret har været lukket for offentligheden hele sidste uge, efter at en gerningsmand sidste søndag skød omkring sig og dræbte tre personer. Yderligere syv personer blev ramt af skud.

Fakta: Ti ramt af skud i Fields

I alt ti personer blev 3. juli ramt af skud i Fields.

  • Tre blev dræbt: en 17-ĂĄrig dansk dreng, en 17-ĂĄrig dansk pige og en 46-ĂĄrig herboende russer.
  • Fire blev alvorligt sĂĄret: to danske kvinder pĂĄ 19 og 40 ĂĄr, en svensk mand pĂĄ 50 ĂĄr og en 16-ĂĄrig svensk pige.
  • Tre blev strejfet af skud og kom lettere til skade: en 15-ĂĄrig dansk pige, en 17-ĂĄrig dansk pige og en 45-ĂĄrig herboende afghansk mand.   

Kilde: Københavns Politi

Da Fields i dag genĂĄbnede, var det med et minuts stilhed og bĂĄde blomster og lys for at mindes ofrene. Et af ofrene var en 17-ĂĄrig biografmedarbejder ved Nordisk Film Biografer.

Man kunne høre en knappenål falde til jorden. Så stille var der i storcenteret Fields, da man mandag klokken 12 afholdte et minuts stilhed for at mindes ofrene for angrebet søndag 3. juli. Video: Cecilia Marie Estelle Barton

Og netop de mange medarbejdere fra de mere end 130 butikker i Fields har der været særligt fokus på frem mod genåbningen. Det fortæller talsperson for Fields Stine Rysgaard.

- Vi er meget opmærksomme på, at vi har nogle medarbejdere, der er meget berørte af den her situation, siger talspersonen til TV 2.

- Weekenden igennem har vi haft mulighed for, at butikkernes medarbejdere kunne komme ind og gå stille og roligt rundt i deres butikker, mens der har været stilhed, fortæller Stine Rysgaard.

Politiet talstærkt til stede

Der har desuden været en krisepsykolog til stede søndag, som medarbejderne også vil kunne få støtte fra de kommende dage, oplyser talspersonen.

Politiet var talstærkt til stede ved dagens genåbningen i Fields.

- Det har været politiets eget valg, hvordan de støtter op, men vi er naturligvis meget taknemmelige for den støtte, vi modtager fra politiet, siger Stine Rysgaard.

Den formodede gerningsmand til skyderiet er en 22-årig mistænkt, der dagen efter blev varetægtsfængslet på en psykiatrisk afdeling og sigtet for drabene og drabsforsøg.