Nybagt mor snydt for 360.000 kroner – advarer om mægler

Caroline Carlsen har aldrig fået pengene fra sit cafésalg. Nu advarer brancheorganisation om forretningsfolk, som udnytter desperate restauratører.

Det skulle have været en tryg og rolig tid for den nybagte mor Caroline Carlsen.

For blot få uger siden fødte hun en lille dreng, men bekymringerne presser sig på.

Hele hendes opsparing er nemlig væk, fordi en erhvervsmægler ikke har overført de 360.000 kroner, som hun fik for salget af sin café for omkring tre måneder siden.

Nu har hun ikke råd til at købe en barnevogn til sin søn.

- Jo længere tid der går, jo mere går det op for mig, at der bliver mindre og mindre chance for, at vi rent faktisk får de her penge udbetalt, siger 30-årige Caroline Carlsen.

Forretningsfolk udnytter desperate restauratører

Selvom restauranter og cafeer igen har masser af betalende gæster, kæmper mange i dag med opsparet gæld, mangel på arbejdskraft og konsekvenserne af færre turister i Danmark.

Nu advarer brancheorganisationen for Danmarks Restauranter og Caféer (DRC) om flere tilfælde, hvor forretningsfolk udnytter den desperate situation blandt mange restauratører.

- Der er nogle mennesker, som desværre har lugtet, at vi er i en situation lige nu, hvor folk er desperate, og det prøver de så at udnytte, forklarer Freja Brandhøj, politisk chef i DRC.

Pengene dukkede aldrig op

Mens Caroline Carlsen var højgravid, solgte hun sin café, Fylkir of Copenhagen, med overtagelse 1. april.

Pengene for salget blev overført til en deponeringskonto hos firmaet Restaurationssalg.dk, som havde formidlet salget. Senest 25. april skulle de 360.000 kroner være på Caroline Carlsens konto.

Men pengene kom aldrig, og derfor kontaktede Caroline Carlsen ejeren af Restaurationssalg.dk, Daniel Busch Hansen.

- Jeg bad ham om at være sød og overføre de her penge nu, fordi jeg stod og skulle være mor lige om lidt, siger Caroline Carlsen.

Daniel Busch Hansen lovede, at pengene ville blive overført med det samme. Det lovede han igen, og igen og igen.

Men pengene dukkede aldrig op på Caroline Carlsens konto.

Nedenfor kan du læse uddrag fra SMS-korrespondancen mellem Daniel Busch Hansen og Caroline Carlsen.

 1. Caroline Carlsen

  Hej Daniel, jeg har stadig ikke modtaget pengene fra salget af caféen og det synes jeg simpelthen ikke er iorden. (...) Kan du venligst sende kvittering på overførsel inden imorgen? Tak, Caroline fra Fylkir

 2. Daniel Busch Hansen

  Hej Caroline Så skulle det være på plads, har kæmpet med MitID. Jeg sender en kvittering til dig, senere i dag. men pengene står først på din konto mandag morgen. (...)

 3. Caroline Carlsen

  Kan du sende mig kvittering på overførslen på mail?

 4. Daniel Busch Hansen

  Det gør jeg lige i morgen. Er til mors dag

 5. Caroline Carlsen

  Inden kl 9. så.. jeg tager ikke imod flere misforståelser eller undskyldninger. (...)

 6. Daniel Busch Hansen

  Dine penge kommer, har lige snakket med banken (...) Er dog ikke meget ved tlf i dag da det er min søn fødselsdag

 7. Caroline Carlsen

  Daniel, fik du snakket med din bogholder og bedt dem lave straksoverførsel?

 8. Daniel Busch Hansen

  Der er fuldstændig styr på den nu søde Caroline og jeg garantere at der meget snart står penge på din konto

 9. Daniel Busch Hansen

  Der bliver overført noget af det i morgen, og resten mandag.

- Jeg synes også, det er en meget meget træls sag

Efter en lang række løfter fra Daniel Busch Hansen om at overføre pengene tilbød han til sidst, at Caroline Carlsen kunne få 15.000 kroner på Mobilepay.

Et tilbud, hun afslog.

Men hvorfor overførte Daniel Busch Hansen ikke bare pengene, som han hævdede, stod på en deponeringskonto?

Det spørgsmål ville TV 2 gerne have svar på og opsøgte derfor Daniel Busch Hansen ved sin bopæl på Islands Brygge i København.

Her indvilgede Daniel Busch Hansen i at deltage i et interview.

- Jeg synes også, det er en meget meget træls sag, og vi ønsker den afsluttet hurtigst muligt.

Men hvorfor får du den så ikke afsluttet, det har du haft to måneder til?

- Det gør vi også. Vi er på sagen, og det er også derfor, vores advokat er kommet ind i sagen, forklarede Daniel Busch Hansen.

TV 2 har opsøgt Daniel Busch Hansen ved hans bopæl på Islands Brygge i København. Video: Jakob Hohlmann Villumsen & Niels Lykke Møller

Konkurser med staten som taber

Det er langtfra første gang, at Daniel Busch Hansens selskaber har haft problemer med at betale sine kreditorer.

En aktindsigt viser, at statskassen adskillige gange har måttet dække tab efter hans konkurser. I alt er der tale om knap en halv million kroner.

I boregnskabet efter Daniel Busch Hansens selskab Gastro-Partner ApS, som han ejede sammen med tre andre, fandt kuratoren ud af, at der ikke var indleveret korrekte regnskaber. Ifølge boregnskabet var der på et tidspunkt krav fra kreditorer på hele 2,9 millioner kroner.

På Ocean Club i Marbella

Mens Caroline Carlsen har siddet i sin toværelseslejlighed og ventet på sine penge, har hun på Instagram fulgt med i, hvordan Daniel Busch Hansen lever et luksusliv i København og i Spanien.

For i samme periode, som Daniel Busch Hansen har skyldt Caroline Carlsen 360.000 kroner, har han været på den mondæne Ocean Club i Marbella, som er kendt for at tiltrække berømtheder fra hele verden til pool- og champagnefester.

Ifølge sin Instagram-profil har Daniel Busch Hansen også kørt med privatchauffør i København og købt kunst af den danske rapper Jokeren, imens striden med Caroline Carlsen har stået på.

- Jeg synes, det er grotesk. Han brænder penge af, som egentlig skulle have stået på min konto, siger Caroline Carlsen.

- En deponeringskonto er jo ikke låst

Daniel Busch Hansen erkender, at han har mange konkurser bag sig, men giver coronakrisen skylden for, at Caroline Carlsen ikke har fået sine penge.

Man kunne godt få den tanke, at du har taget Caroline Carlsens penge og så brugt dem på dig selv?

- Det har jeg i den grad ikke. Og vi bruger ikke privatøkonomi. Vi bruger ikke privat. Vi lever altså i 2022, hvor krisen kradser ad helvedes til overalt, vi gør, hvad vi kan, siger Daniel Busch Hansen.

Men "krisen kradser" det er jo en deponeringskonto?

- Jo. Men en deponeringskonto er jo ikke låst, jo.

Jo. Det er den da netop.

- Vi har forskellige deponeringskontoer, i forhold til hvor du er fra i landet.

Men det er jo lige meget. Det er jo penge, der bare skal overføres?

- Prøv at høre her, jeg vil meget gerne sætte mig ned og tage det her med jer. Men jeg vil gerne have min advokat med også, siger Daniel Busch Hansen og afslutter kort efter samtalen.

Ifølge formanden for Danske Boligadvokater, Niels Erlandsen, er der dog ingen tvivl om, at penge på en deponeringskonto er låst.

- En deponeringskonto er jo til pengene fra køber, og derfra skal de udbetales til sælger. Så den er i høj grad låst, for man kan ikke bare disponere frit over de midler. Det kan man slet ikke, siger han og tilføjer, at der dermed kan være tale om et strafbart forhold, hvis pengene er overført til andre konti.

Fik aldrig deres penge

Efter et opslag på Facebook er Caroline Carlsen blevet bestormet af Daniel Busch Hansens tidligere kunder.

TV 2 har været i kontakt med flere af dem.

Blandt andet har to restauratører i Aarhus oplevet, at Daniel Busch Hansen har hyret dem til cateringopgaver, selvom Daniel Busch Hansen angiveligt vidste, at hans selskab Gastro-Partner ApS var dødsdømt og konkurs.

Restauratørerne fik aldrig deres penge.

Også flere tidligere ejere af restaurationer i Københavnsområdet, som TV 2 har været i kontakt med, har oplevet at skulle vente længe på at få deres penge. En enkelt hævder, at han stadig har penge til gode efter at have solgt sin restaurant gennem Daniel Busch Hansens mæglerfirma.

Det afviser Daniel Busch Hansen dog.

Vil ikke sidde på sin flade

TV 2 har efter interviewet med Daniel Busch Hansen været i kontakt med hans advokat. Daniel Busch Hansen har dog ikke ønsket at kommentere sagen yderligere.

Heller ikke på spørgsmålet om, hvornår Caroline Carlsen får sine penge.

Caroline Carlsen har nu hyret en advokat. Hun frygter, at Daniel Busch Hansen kan slippe for at betale ved at lade sit firma gå konkurs. Men hun har ikke tænkt sig at give op.

- Han skal vide, at bare fordi jeg er blevet mor, så betyder det ikke, at jeg bare vil sidde her på min flade og håbe på, at pengene en dag triller ind på min konto, afslutter Caroline Carlsen.

Caroline Carlsen havde i første omgang givet Daniel Busch Hansen mulighed for at betale pengene tilbage senest i midten af uge 27. Denne frist er nu overskredet, pengene er ikke ført tilbage, og Caroline Carlsen vil nu politianmelde sagen.