Skyderi i Fields

Politiet har modtaget op mod 800 henvendelser om skyderiet i Fields

Efterforskningen er langt fra slut. Tværtimod, understreger politiet.

Politiet har modtaget flere hundrede henvendelser med vidneberetninger eller videomateriale i forbindelse med skyderiet i storcentret Fields.

Det oplyser vicepolitiinspektør i Københavns Politi Trine Fisker til TV 2.

- Vi knokler stadig på med efterforskningen. Vores kollegaer har masser af arbejde foran sig, og det vil de have længe endnu, siger hun og tilføjer:

- Vi har modtaget rigtig, rigtig mange henvendelser. Det seneste tal er, at vi ligger på mellem 700-800 henvendelser i forbindelse med skyderiet.

Trine Fisker oplyser, at politiet er "virkelig glade" for de mange henvendelser.

Befolkningen skal endelig blive med at kontakte politiet på telefon 114, hvis man har nogen detaljer, der kan være til gavn for efterforskningen, siger hun videre.

Et "kæmpe" gerningssted

Trine Fisker understreger, at efterforskningen på nuværende tidspunkt stadig er på et ret tidligt stadie.

Derfor kan de heller ikke endnu sige noget om, hvorvidt sikkerhedsproceduren i Fields har været god nok.

Vicepolitiinspektøren tilføjer, at det fra i dag, onsdag, er muligt for de personer, der befandt sig i storcentret under skyderiet, at hente deres efterladte ejendele hos politiet.

Ifølge Trine Fisker er det meget tydeligt, at folk har "sluppet, hvad de havde i hænderne og løbet fra stedet".

- Det gør også, at det har været – og stadig er – en stor opgave for os, da det er et kæmpe gerningssted derude. Vi har haft brug for både at kortlægge, hvad der er spor, og hvad der er genstande, som folk har efterladt, siger hun.

Kendt i psykiatrien

Det var søndag eftermiddag, at en mand begyndte at skyde, mens han befandt sig i storcentret.

Ti personer blev ramt af skud, og tre mennesker mistede livet.

Den formodede gerningsmand – en 22-årig mand – blev mandag varetægtsfængslet i surrogat på en lukket afdeling i 24 dage.

Han er sigtet for at have dræbt en 46-årig mand, en 17-årig pige og en 17-årig dreng. Derudover er han sigtet for syv drabsforsøg.

Københavns Politi oplyste på et pressemøde mandag morgen, at den 22-årige formodede gerningsmand er kendt af psykiatrien.