Kongehuset kommenterer angreb i Field's

Kongehus aflyser Tour-receptionen søndag aften. Kronprinsen skulle have været vært for en reception på Kongeskibet Dannebrog.

Kongehuset har øjeblikkeligt aflyst en reception på Kongeskibet Dannebrog i anledning af afslutningen på Tour de France i Danmark, efter at flere er blevet ramt af skud i storcenteret Field's.

Receptionen skulle have fundet sted i Sønderborg Havn, hvor Kongeskibet ligger i øjeblikket. Den skulle være startet klokken 19.30. Flere gæster var allerede ankommet.

Kronprins Frederik skulle have været vært for receptionen. Statsminister Mette Frederiksen (S) skulle have deltaget.

Politiet var massivt til stede ved Field's, som er et af Danmarks største indkøbscentre. Det ligger i Ørestad på Amager i København.

Søndag aften meldte politiet på et pressemøde om flere dræbte og sårede.

- Situationen kalder på sammenhold

Et par timer senere giver dronning Margrethe sammen med kronprins Frederik og kronprinsesse Mary en officiel udtalelse om hændelsen.

- Vores tanker og dybeste medfølelse er hos ofrene, deres pårørende og alle dem, som er berørt af tragedien, skriver de.

- Situationen kalder på sammenhold og omsorg, og vi ønsker at rette en stor tak til politiet, beredskabet og sundhedsmyndighederne for deres hurtige og effektive indsats i disse timer.

De seneste dage har Danmark lagt veje til de første tre etaper af verdens største cykelløb Tour de France. Det var det, som receptionen skulle være en afslutning på.

Den 3. etape af Tour de France blev søndag afsluttet i Sønderborg.

Sympati fra Touren

Touren udsendte søndag en meddelelse på Twitter, hvor man sender venlige tanker til det danske folk.

- Tour de France forsikrer det danske folk om vores sympati og medfølelse i denne tid.

- Touren er ekstremt chokeret og kede af at høre, hvad der er sket i København.

- Hele feltet i Tour de France sender de dybeste kondolencer til ofrene og deres familier, skriver Touren på Twitter.