Færre fordele ved vægttab for kvinder end for mænd

Nyt studie viser, at kvinder ikke oplever de samme fordele ved et vægttab som mænd. Det samme gælder ældre.

Kvinder oplever ikke samme fordele som mænd ved vægttab.

Det viser et nyt internationalt studie ledet af Københavns Universitet, skriver universitet i en pressemeddelelse.

- De fleste over 65 år taber muskelmasse og får svagere knogler, efterhånden som de bliver ældre. Men i vores studie viser det sig, at det også gælder for kvinder, der taber sig, siger professor Anne Raben fra Institut for Idræt og Ernæring, der har stået i spidsen for studiet.

Studie foretaget over tre år

I forhold til blodsukkerværdier, kolesteroltal og blodtryk oplever kvinder også flere udfordringer ved et vægttab end mænd.

Studiet er foretaget med data fra 2223 overvægtige forsøgsdeltager gennem EU-projektet Preview og er foretaget over en treårig periode.

Deltagerne var igennem et otte ugers intensivt vægttabsforløb, som en del af studiet.

Stadig store sundhedsgevinster

På trods af studiet konklusion er der dog stadig gode grunde til at ændre usunde vaner for kvinder og ældre, lyder det fra Anne Raben.

- Det er vigtigt at understrege, at det ikke er sådan, at overvægtige kvinder og ældre ikke får noget ud af vægttab, siger hun i pressemeddelelsen.

- Det gør de bestemt. Der er stadig store sundhedsgevinster at hente ved vægttab, hvis man er overvægtig. Der er bare nogle forskelle på tværs af befolkningsgrupper, som det er værd at være opmærksom på.

Vægttabsforløb kan eksempelvis ske sideløbende med fysisk træning, så "man ikke mister ligeså meget muskelmasse og knogletæthed".