Samfund

Læge er død efter knivstik på hjemmebesøg

Den sigtede mand er foreløbigt varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling frem til 19. juli.

En læge, som i forrige uge blev stukket ned under et hjemmebesøg i København, er afgået ved døden.

Det oplyser Københavns Politi.

På Twitter skriver de samtidig, at den formodede gerningsmand blev anholdt umiddelbart efter knivstikkeriet og fortsat er varetægtsfængslet.

Tilstod at have stukket lægen

Knivstikkeriet fandt sted 21. juni kort før klokken 10.00, da den 64-årige mandlige læge kom på besøg på Holmbladsgade på Amager i København for at behandle en 30-årig mand, der ifølge mandens mor er psykisk syg.

Den 30-årige erkendte dagen efter over for en dommer i Københavns Byret, at han stak lægen to gange med en kniv. Han tilstod dog kun at have begået grov vold og nægtede drabsforsøg, som anklageren sigtede ham for.

Da lægen nu er død, vil den 30-årige mand blive sigtet for drab.

Den sigtede mand blev foreløbigt varetægtsfængslet frem til 19. juli. Selvom han selv ønskede at blive fængslet i en almindelig arrest, er han fængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling.

Mor ringede efter politiet

Under retsmødet 22. juni fortalte anklageren, at sønnens mor var i lejligheden, da lægen tirsdag kom på hjemmebesøg. Samtidig kom det frem, at sønnen lider af skizofreni.

Sønnen ønskede dog ikke at få besøg og stak derfor lægen to gange med en urtekniv - et stik ramte i højre hjertekammer.

Moren så ikke selv knivstikkerriet, men hørte lægen råbe efter hjælp. Hun ringede derfor til politiet, og da de ankom, blev den 30-årige holdt tilbage af en anden mand i lejlighedens gård.

Anklageren fortalte også på retsmødet, at lægen var i kunstig koma.

Der er nedlagt navneforbud i sagen.