Samfund

Dagens overblik: Mette Frederiksen havde godt budskab med på pressemøde

Rusland har simuleret et missilangreb mod Estland, og det er en trussel mod NATO, siger det estiske forsvarsministerium.

Når 2022 bliver til 2023, er det slut med B.T. som papiravis, og en dansker bliver chef for 140.000 hos chokoladegigant.

Velkommen til dagens overblik, hvor vi dog starter hos statsministeren, der havde et positivt budskab til danskerne på onsdagens coronapressemøde.

Mette Frederiksen på coronapressemøde: Nyd sommeren

Smitten med coronavirus stiger i Danmark, men danskerne skal ikke være bekymrede for, at en sommer med festivaler, Tour de France og fælleskab endnu en gang bliver påvirket af coronavirussen.

Det slog statsminister Mette Frederiksen (S) fast på onsdagens pressemøde.

- Nyd en god sommer. Det vil vi også gerne lade være et budskab i dag: Selvom vi skal passe på de ældre og sårbare, skal vi også nyde en god sommer, sagde hun.

På pressemødet fortalte statsministeren om regeringens coronastrategi for de kommende måneder, hvilket blandt andet indeholder en ny vaccinationsplan, hvor både særligt sårbare og danskere over 50 år vil blive tilbudt et ekstra stik mod coronavirus for at beskytte dem mod den nye, smitsomme Omikron-variant, BA.5.

Rusland simulerer missilangreb mod Estland

Rusland simulerer missilangreb mod Estland, og det er en trussel mod NATO's sikkerhed.

Det siger det estiske forsvarsministerium ifølge mediet Bloomberg.

Missilsimulationen kommer, dagen efter at en russisk grænsepatrulje fløj en helikopter indover grænsen til Estland, hvor den befandt sig i to minutter uden at svare på henvendelser fra estisk militær.

Rusland har de seneste dage skærpet retorikken mod de baltiske lande, efter at Litauen indførte en blokade mod den russiske eksklave Kaliningrad.

Bliver digital efter nytår: B.T. lukker papiravisen

Fra det nye år vil B.T. ikke længere udkomme som papiravis, men kun være digital. Det oplyser Berlingske Media, der udgiver B.T.

Samtidig sker der en række ændringer på det kommende 100 procent digitale medie. Redaktionerne i Aarhus, Odense og Aalborg lukkes, og fra sommer bliver der tale om den samme udgave af B.T. i hele landet.

Med lukningen af redaktionerne og papiravisen bliver i alt 20 stillinger nedlagt, lyder det i pressemeddelelsen.

Desuden stopper chefredaktør Jonas Kuld Rathje. Ifølge avisen selv stopper han øjeblikkeligt.

Politi efterforsker "mistænkeligt dødsfald" efter fund af to døde

To personer er onsdag formiddag blevet fundet døde i en bolig i Augustenborg i Sønderborg Kommune.

Politiet kalder dødsfaldene "mistænkelige" og er i øjeblikket i gang med efterforskningen, der skal afdække, om der er sket en kriminel handling.

Når politiet har et såkaldt "mistænkeligt dødsfald", iværksætter de samme efterforskningsskridt, som hvis der var tale om et drab.

Ligene blev fundet i Kastanieparken, en villavej i Augustenborg, efter at politiet var blevet tilkaldt på grund af et "mistænkeligt forhold".

Dansker bliver chef for 140.000 ansatte på chokoladegigant

Danske Poul Weihrauch bliver til efteråret topchef i virksomheden Mars Inc.

Dermed bliver han chef for i omegnen af 140.000 medarbejdere og kommer til at sidde for bordenden, når der skal træffes beslutninger for brands som Dolmio, Bounty, Snickers og chokoladen, som det hele startede med, Mars.

Direktørskiftet sker til september, og dermed klatrer danskeren helt til tops efter 22 år hos Mars Inc., hvor han senest har været direktør for virksomhedens store dyreafdeling, Mars Petcare.