Samfund

Besked til 2500 bilister i København før Tour-start: Flyt din bil, eller politiet gør det

Bliver bilen ikke flyttet, vanker der regning og bøde. Københavns Kommune tilbyder bilisterne at parkere gratis andre steder i byen fra på mandag.

I forbindelse med starten på cykelløbet Tour de France i København i næste uge får 2500 bilister i byen inddraget deres p-pladser i en kortere periode.

Bilisterne har fået besked på at flytte deres biler torsdag og fredag.

- Vi har i starten af maj sendt information om Tour-starten ud til i alt 100.000 borgere og 40.000 erhvervsdrivende på og omkring ruten om, hvordan de bliver berørt. Og for 2500 betyder det, at de skal flytte deres bil torsdag og fredag, og lørdag kan måske også blive berørt, siger Mikkel Mindegaard, enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune, til TV 2.

Tour de France 2022 skydes i gang fredag 1. juli med en 13 kilometer lang enkeltstart i Københavns gader.

Mikkel Mindegaard oplyser, at de første skilte med "Parkering forbudt" vil dukke op i de københavnske gader fra på onsdag i næste uge, og om torsdagen begynder politiet at fjerne de biler, der holder ulovligt.

Bøde og regning

Har man ikke flyttet bilen, inden skiltene bliver sat op, får man en parkeringsbøde, og bilen bliver fjernet på ejers regning.

Hvis man for eksempel er rejst på ferie, inden skiltene bliver sat op, og ens bil bliver flyttet under Tour-starten i København, vil det ske på kommunens regning, hvis man kan dokumentere, at bilen stod der, inden det blev forbudt at parkere, og at man har været på ferie.

De berørte bilister vil kunne parkere gratis over hele den øvrige del af Københavns Kommune fra på mandag.

Her kan du se den rute, som cykelrytterne skal køre i København.

Skal du flytte din bil?

Hvis du er blandt de 2500 bilister i København, der skal flytte din bil torsdag og fredag i næste uge, vil TV 2.DK meget gerne i kontakt med dig. Skriv til 1234@tv2.dk.

Mikkel Mindegaard har tidligere sagt til Politiken, at der ventes mellem 300.000 og 400.000 tilskuere til Tour de France-starten.

Derfor er der ikke plads til de parkerede biler langs ruten:

- Det er en sikkerhedsrisiko, i forhold til at de kan skabe en prop de steder, hvor beredskabet skal kunne komme frem, og hvor strømmen af publikummer vil bevæge sig langs ruten, sagde Mikkel Mindegaard til Politiken i maj om baggrunden for beslutningen, som er "truffet i samarbejde med sikkerhedsmyndighederne".

Andre byer også berørt

Det er ikke kun bilejerne, der bliver berørt af Tour de France-starten.

Tidligere onsdag kunne TV 2 fortælle, at cykelløbet også får konsekvenser for patienterne på Rigshospitalet, fordi alle veje på nær én ind til hospitalet bliver afspærret i forbindelse med løbet. Du kan læse om de trafikale ændringer i København i forbindelse med Tour-starten her.

Flere andre danske byer bliver også berørt af trafikale ændringer på grund af Tour de France-etaperne i Danmark.

2. etape af løbet, der bliver kørt lørdag 2. juli, starter i Roskilde og slutter i Nyborg. Du kan se, hvordan trafikken i både de to byer og byerne på ruten bliver påvirket her.

3. etape af løbet, der bliver kørt søndag 3. juli, starter i Vejle og slutter i Sønderborg. Du kan se, hvordan trafikken i både de to byer og byerne på ruten bliver påvirket her.