Samfund

Ny forening vil gøre op med "ekstrem kønsaktivisme i Danmark"

Dansk Regnbueråd har brudt med LBGT+ Danmark, som har været landets mest indflydelsesrige forening for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner.

De vil ikke finde sig i vanviddet længere.

Sådan lyder budskabet fra nystiftede Dansk Regnbueråd, der er blevet dannet som modvægt til LBGT+, der hidtil har repræsenteret en bred vifte af seksuelle minoriteter.

Ifølge medstifter Marcus Dib Jensen kendetegnes LBGT-miljøerne i den vestlige verden af en tiltagende ekstremisme.

- Det handler blandt andet om, at man accepterer mere end to køn, eller at man går ind for, at børn skal kunne skifte køn. Det, mener vi, er vanvittigt, siger Marcus Dib Jensen til TV 2.

Han peger på, at børn ikke vil kunne give samtykke til avancerede hormonbehandlinger i forbindelse med et ønske om kønsskifte.

- Børn skal være børn og vente, til de er gamle nok til at forstå konsekvenserne af deres beslutning.

Født som pige

21-årige Marcus Dib Jensen er født som pige efter at have været i hormonbehandling gennem de sidste tre år.

- Jeg har fået lavet flad brystkasse og fået fjernet livmoder og æggestokke, og det er ret voldsomme ting. Det mener jeg ikke, børn under 18 år kan tage stilling til, siger Marcus Dib Jensen.

Han identificerer sig i dag som "transseksuel fra kvinde til mand".

Men også transseksuel er en kategorisering, som ikke accepteres i den etablerede del af LBGT+-miljøet.

Her bruger man i stedet betegnelsen transkønnet, fordi man mener, at kønsidentiteten frem for at være biologisk er langt mere flydende og favner et mere flydende og sammensat begreb.

- Jeg må ikke sige, at jeg er transseksuel, og det gør jeg bevidst, fordi jeg ikke vil bruge paraplybetegnelsen transkønnet, der rummer alle pseudokønnene, siger Marcus Dib Jensen om baggrunden for at have brudt med LBGT+-miljøet.

En psykisk lidelse

Et af kernepunkterne for Dansk Regnbueråd er at anerkende kønsdysfori som en psykisk sygdom. Kønsdysfori er et ubehag ved ens biologiske køn, og her skiller vandene mellem den nystiftede forening og LBGT+ Danmark.

- Jeg tror aldrig, vi kan blive enige på det punkt. Det skal kun være individer, som lider af kønsdysfori, der skal have lov til at gennemgå et fysisk kønsskifte, mener han.

Ifølge Marcus Dib Jensen er der også tale om en politisk farvet agenda – mellem et mere woke og venstreorienteret LBGT+ overfor Dansk Regnbueråds borgerlige grundsyn.

- De ser mig som en "forræder", da jeg ikke er enig i den woke-agenda, som dominerer dagsordenen, men jeg har været med til at skabe et langt mere tolerant og åbensindet LBGT-miljø, har Marcus Dib Jensen for nylig sagt til Berlingske.

Han betegner opbakningen til Dansk Regnbueråd som "overvældende".

TV 2 har ligesom Berlingske tidligere efterspurgt en kommentar fra LGBT+ Danmark i forbindelse med denne artikel, men foreningen har oplyst, at man af princip ikke kommenterer "andre LGBT+ organisationers eksistens eller politik".