Myndigheder: Motionscykelløb kan give stort pres på sjællandske veje lørdag

16.000 deltager i motionscykelløbet Tour de Storebælt.

Hvis du skal ud at køre i bil på de sjællandske veje mellem Roskilde, Kalundborg og Korsør lørdag, er det en god idé at køre i god tid.

Det råd kommer fra både Vejdirektoratet og Midt- og Vestsjællands Politi før det store motionscykelløb Tour de Storebælt lørdag. Her kører 16.000 cyklister nemlig til fynske Nyborg fra netop de tre sjællandske købstæder.

- Med så mange cyklister på vejene er det jo ikke noget almindeligt motionscykelløb, siger Steen Aarenstrup Nielsen, indsatsleder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Deltagerne i Tour de Storebælt skal cykle på den rute, som deltagerne i Tour de France i år skal køre på 2. etape.

Starter i Roskilde og slutter i Nyborg

I år starter Tour de France i Danmark, og 2. etape starter i Roskilde og slutter i Nyborg.

Ligesom rytterne i Tour de France lørdag 2. juli skal krydse Storebæltsbroen, skal deltagerne i motionscykelløbet også gøre det lørdag.

De første ryttere starter 11:40 i Roskilde, klokken 14:45 lyder startskuddet i Kalundborg, og klokken 16 bliver cyklisterne sendt afsted fra Korsør/Halskov.

Størst pres ved Kalundborg

Både politiet og Vejdirektoratet forudser, at det største trafikale pres vil være omkring Kalundborg lørdag eftermiddag.

- Her starter mange af rytterne, og desuden kommer dem, der er startet i de andre byer, igennem. Så her skal man være opmærksom på, at der kan være spærrede veje i længere tid lørdag, siger Steen Arenstrup Nielsen.

- Man skal køre i god tid, og hvis man kan undgå at køre ad rute 22 og 23 til og fra Kalundborg, er det en god idé, siger Martin Rytoft, vagthavende hos Vejdirektoratet.

Også omkring Holbæk, som de ryttere, der starter i Roskilde passerer, kan der blive trafikalt pres, og bilisterne kan opleve spærrede veje i kortere tid.

- I Holbæk er der også byfest, og det kan også være med til at give pres på vejene omkring Holbæk, siger Steen Arenstrup Nielsen.

Bro spærres

Ved Storebæltsbroen skal bilisterne være opmærksomme på mulige trafikale forhindringer, og det gælder også, hvis du kommer fra Fyn og skal over Storebæltsbroen lørdag eftermiddag for at komme til Sjælland.

Ifølge Sund & Bælt vil trafikken på Storebæltsbroen være påvirket fra klokken 13, og fra klokken 14:30 vil kun ét spor være farbart.

Sådan vil det være frem til løbet er slut ved 21-tiden, og i forbindelse med at trafikken omlægges til dobbeltrettet trafik igen, vil broen blive lukket helt for biltrafik, oplyser Sund & Bælt.

Arrangørerne af Tour de Storebælt opfordrer bilister til helt at undlade at bruge hele den rute, rytterne kører, og som du kan se på kortet herunder, lørdag eftermiddag.

- Undgå at benytte ruten som bilist. Hvis du ikke kan undgå at benytte ruten, skal du køre i meget god tid. Ved brug af bus og anden offentlig transport skal du tjekke Rejseplanen inden afgang, skriver Tour de Storebælt på sin hjemmeside.