Fjerde tilfælde af abekopper i Danmark

Der er ingen tegn på, at personer er blevet smittet med abekopper i Danmark, siger Heunicke efter nyt fund.

Statens Serum Institut (SSI) har registreret endnu et tilfælde af sygdommen abekopper i Danmark.

Det bringer det samlede antal registrerede tilfælde blandt danske borgere op på fire. Det første tilfælde af abekopper på dansk jord blev bekræftet 23. maj.

Det skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Formentlig smittet i udlandet

Den smittede er formentlig blevet smittet under en rejse i udlandet, og ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke (S) er der endnu ikke noget, som tyder på, at abekopper har spredt sig mellem mennesker i Danmark.

- Der er dog fortsat ingen tegn på, at smitte med abekopper er sket her i landet, da alle tilfældene har relation til rejser til udlandet, siger han i pressemeddelelsen.

Ifølge Magnus Heunicke er Styrelsen for Patientsikkerhed i gang med smitteopsporing af den smittedes nære kontakter i Danmark.

Abekopper er en virussygdom, der blandt andet kan give feber og udslæt med hvide blærer.

Svensker tæller ikke

Sygdommen varer normalt to til fire uger og går i de fleste tilfælde over af sig selv. Langt de fleste patienter forventes at komme sig helt.

Sygdommen er ikke luftbåren. Den smitter primært ved berøring. Og man kan først smitte andre, når man har symptomer.

SSI har egentlig konstateret fem tilfælde af abekopper i Danmark. Men da en af de smittede er en svensk statsborger, tæller det ikke med i den danske opgørelse.

I alt er der indrapporteret over 1000 tilfælde af abekopper uden for Afrika til Verdenssundhedsorganisationen (WHO). De er fordelt på 29 lande og er alle en del af det samme udbrud.