TV 2 Echo

Hun er kæreste med voldtægtsdømte Teitur Skoubo: - Jeg har ikke gjort noget galt

Teresa Ovenberg har fået meget uønsket – og negativ – opmærksomhed, siden kæresten blev dømt for voldtægt.

Hun føler, at hun går på glas. At hun ikke kan gøre noget rigtigt, og at hun bliver stillet til ansvar for noget, hun ikke har gjort.

- Jeg er havnet i et mareridt, som jeg bare ikke vågner fra, siger 23-årige Teresa Ovenberg til TV 2.

Teresa Ovenbergs kæreste, Teitur Skoubo, er blevet dømt for voldtægt. For Teresa oplever hun at stå i midten af en storm, hvor alle har en holdning til hende og hendes parforhold. Video: Anna Underbjerg Mikkelsen

For to uger siden blev hendes kæreste, realitykendissen Teitur Skoubo, kendt skyldig i at voldtage en 25-årige kvinde i november. En dom på to et halvt års fængsel, som han har anket til landsretten.

Men selvom det er Teitur Skoubos navn på dommen, er også Teresa Ovenberg blevet mål for offentlighedens holdninger.

- Det handler slet ikke om mig, men jeg er blevet drevet ind i det alligevel. Folk taler, som om det er mig, der har gjort noget forkert, siger hun.

Et modbydeligt menneske, der skal brænde i helvede

110.000 mennesker følger med i hendes liv på Instagram, hvor hun lever af at være influencer.

Men den positive opmærksomhed på de sociale medier, som hun er vant til, har fået følgeskab af en anden type kommentarer.

Her er tre eksempler på beskeder, som Teresa Ovenberg har modtaget siden Teitur Skoubos dom:

- Jeg har selv valgt at være et offentligt ansigt, men jeg havde jo aldrig forberedt mig på denne her situation. Det har været enormt hårdt, siger hun.

Det er vigtigt for Teresa Ovenberg at understrege, at voldtægtssagen er meget alvorlig, og at det ikke er hende, der er offeret.

Men hun vil gerne sætte fokus på, hvordan det føles at være i en "så ydmygende og offentlig situation", hvor folk tror, at de kender hende, fordi de har set hende på sociale medier.

- Jeg føler, at alle kigger og har en mening, fordi de har læst nogle overskrifter. Men ingen ved, hvad der egentlig foregår. Jeg tror, det er svært for mange at sætte sig ind i, hvordan det er at være i en så offentlig situation og føle sig så blottet, siger hun.

Men din kæreste, Teitur, er blevet dømt for voldtægt i retten. Hvordan har du det med det?

- Situationen er så alvorlig, at det er svært at sætte ord på, og jeg har ikke håndteret mine følelser omkring det endnu. Så jeg kan ikke svare på det, siger Teresa Ovenberg.

Forsvarer du Teitur?

- Jeg forsvarer ikke nogen.

Naturligt med reaktioner

Ifølge den 23-årige influencer er det forståeligt og naturligt, at mange har en holdning til sagen grundet dens voldsomme og offentlige karakter.

- Men det retfærdiggør ikke så meget had, jeg har fået på det sidste. For jeg har hverken gjort noget galt eller bedt om at stå i denne her situation, siger hun.

En stor del af interessen for Teresa Ovenberg går på, hvordan hun har tænkt sig at reagere på sagen, og om hun fortsat vil være i et forhold med Teitur Skoubo.

Det vil hun på nuværende tidspunkt ikke svare på.

Retssagen mod Teitur Skoubo har haft stor mediebevågenhed, og ved første retsmøde var der slet ikke plads til alle journalister og andre, der var mødt op for at høre hans forklaring.

Teitur Skoubo er blandt andet kendt for at have vundet realityprogrammet 'Paradise Hotel' i 2019, og så har han cirka 130.000 følgere på Instagram.

Og ved Teitur Skoubos dom spillede det da også ind, at han ikke var et ubeskrevet blad i medierne. Dommeren og de to domsmænd lagde nemlig vægt på, at det var en voldtægt begået af en offentligt kendt person, der burde være et forbillede.

Foruden sin voldtægtsdom er han også tiltalt for vold i 2019. Den sag venter dog stadig på en afgørelse, da den tidligere 'Paradise Hotel'-vinder ikke kunne deltage i retssagen i januar i år på grund af sygdom.