Politiken rekrutterer ny chefredaktør fra egne rækker

Politiken forfremmer Amalie Kestler til chefredaktør og henter 'Deadline'-vært som ny opinionsredaktør.

Det bliver Amalie Kestler, der bliver Politikens nye chefredaktør, efter at avisen mistede Anne Mette Svane til et job hos TV 2 NEWS tidligere på året.

Det oplyser JP/Politikens Hus.

Amalie Kestler er i dag indlandsredaktør på Politiken og rykker med titlen som chefredaktør op til en position umiddelbart under avisens ansvarshavende chefredaktør, Christian Jensen.

- Amalie har i sin tid som indlandschef skabt enestående resultater og udviklet journalistikken markant på væsentlige stofområder. Jeg glæder mig til samarbejdet, siger Christian Jensen i pressemeddelelsen.

Amalie Kestler har en fortid på nyhedsbureauet Ritzaus Bureau og på aviserne Berlingske og Information. Hun har også været særlig rådgiver for Frank Jensen, da han tiltrådte som overborgmester i København.

Henter 'Deadline'-vært

I sin rolle som chefredaktør på Politiken får Amalie Kestler ansvar for udvikling af kvalitetsjournalistik og avisens digitale udvikling. Det skriver JP/Politikens Hus.

Mens Amalie Kestler er rekrutteret i egne rækker, henter Politiken en ny opinionsredaktør udefra. Her må seere af DR-programmet 'Deadline' vinke farvel til Lotte Folke Kaarsholm, der har været vært på programmet siden 2017.

Hun forlader værtsstolen på 'Deadline' og bliver redaktør fra 1. august.

Hun overtager titlen som opinionsredaktør fra Mads Zacho Teglskov, der skal være satireredaktør. Her skal han "udvikle og modernisere Politikens tradition for humor og frisind".

Ligesom Amalie Kestler har Lotte Folke Kaarsholm og Christian Jensen en fortid på Information.