Samfund

Hun fik fjernet sine numseimplantater akut – seks måneder senere fik hun en operation igen

Nadia Tornehave har fået to numseoperationer. Første gang gik det galt.

35-årige Nadia Tornehave frøs og havde kvalme, da hun vågnede i den hvide hospitalsstue i Istanbul i Tyrkiet.

Hun havde lige været igennem en stor operation for at få en større numse.

Men trods bivirkninger fra narkosen havde hun det godt. Hendes numse var ”superflot”.

Det var først, da hun kom hjem til Danmark, at det gik skævt.

Et af sårene fra operationen begyndte at væske, og hendes veninde, der er sygeplejeuddannet, måtte skifte hendes forbinding flere gange.

Derfor endte Nadia Tornehave med at tage på hospitalet i Odense, hvor lægerne konstaterede, at hun havde et kæmpe hul på ballen. Og derfra gik det stærkt med hasteindlæggelse og akut operation.

- De stod otte mand om mig for at finde ud af, hvad der skulle ske, siger Nadia Tornehave til TV 2 ECHO.

Flere udenlandske numseløft

Et numseoperation – eller Brazilian Butt Lift – bliver vurderet til at være den farligste skønhedsoperation. Ifølge tal fra branchen dør i gennemsnit én ud af 3000 fra komplikationer.

Alligevel får stadig flere foretaget operationen. International statistik viser, at Brazilian Butt Lift er det kirurgiske skønhedsindgreb, som stiger mest i popularitet.

Hvad er et Brazilian Butt Lift?

Under et Brazilian Butt Lift indsættes der enten implantater eller bliver suget fedt fra omkring maven og flankerne, der bruges til at blive sprøjtet ind i ballerne. 

Formålet er et skabe en fyldig numse.

Og mange får foretaget operationerne i udlandet. Selvom de danske myndigheder ikke har tal på, hvor mange der årligt rejser fra Danmark til udlandet for at få ændret noget på deres krop eller ansigt, er den type rejser efterhånden et kendt fænomen.

En Google-­søgning giver et hav af eksempler på bureauer, der tilbyder kosmetiske operationer i udlandet.

Og Nadia Tornehave er med til at bidrage til denne udvikling. Hun har ikke bare fået foretaget en numseoperation én gang, men to gange.

Min krop, mit valg

Efter Nadia Tornehave fik fjernet sine implantater på Odense Universitetshospital, faldt hendes infektionstal.

- Lægerne sagde til mig, at hvis jeg ikke var kommet ind, men havde gået med det et par dage, så kunne det godt have endt fatalt. Jeg vil sige, det var hårdt de første to-tre måneder, da jeg stadig lå på maven og ikke kunne gå, siger Nadia Tornehave til TV 2 ECHO, der har mødt hende til en snak om den populære operation.

Men alle komplikationerne til trods valgte Nadia Tornehave alligevel at få foretaget en ny numseoperation.

Efter seks måneder tog hun tilbage til Tyrkiet for at få fylde i sin numse. Denne gang med fedt fra sin egen krop i stedet for implantater.

- Jeg tænker, der er mange, der synes, jeg er kugleskør at turde det en gang til, men det er min krop og min måde at være på, siger hun.

Fra tyk til tynd

Nadia Tornehave har fået lavet mange ting ved sit udseende: læber, en maveskindsoperation, vipper, botox, hårextensions, bryster og tatoveringer.

Som ung var hun superatletisk, men som 19-årig fik hun en skade, der betød, at hun ikke kunne dyrke elitegymnastik.

Derfor blev hun tyk, fortæller hun. Men med en kostomlægning tabte hun sig en masse kilo. Og deromkring begyndte hun også at dyrke skønhedsoperationer og ikkekirurgiske indgreb.

- Jeg fik lavet mine bryster. De var som en sok med en femmer, efter jeg havde tabt mig. Det var ikke så heldigt, siger hun:

- Jeg kan godt lide, man kan renovere sig selv, hvis man er utilfreds.

Men du fået lavet to Brazilian Butt Lift, som er den farligste skønhedsoperation. Hvorfor?

- Jeg vidste faktisk ikke, det var så farligt. Men jeg har fået en kunstig hofte, som har gjort, at jeg ikke kan træne min numse. Den gør kronisk ondt, så jeg kunne ikke træne mig til en fyldigere numse, siger Nadia Tornehave.

Kunne du ikke hvile i måden, du ser ud på?

- Jeg kan godt lide at gå op i mig selv. Det har jeg altid gjort: taget makeup på og haft afbleget mit hår. Jeg har altid været sådan en poptøs, siger hun.

Farlige udenlandske operationer

Det er særligt i udlandet, at man skal være på vagt, hvis man vil have foretaget et Brazilian Butt Lift.

Det siger Benedikte Thuesen, der er speciallæge i plastikkirurgi og medejer af Københavns Privathospital.

- Hvis det er den rigtige, som udfører indgrebet, er det ikke så farligt. Men lad være med at tage til udlandet, for du aner ikke, hvilke hænder du ender i, siger Benedikte Thuesen.

Hun fortæller, at det farlige ved Brazilian Butt Lifts er, at det ikke er en operation, man er så vant til at lave. Og samtidig har det stor betydning, hvordan du sprøjter fedt ind i numsen.

- Hvis du sprøjter det ind i muskulaturen og ind i de store kar, så risikerer du blodpropper. Og det er det, man kan dø af, siger hun.

Seks uger efter operationen

Det er seks uger siden, Nadia Tornehave var i Istanbul og få foretaget sin anden numseoperation.

Her måtte kirurgen stoppe undervejs, fordi der kom indre blødninger i hendes mave, da han samlede fedt op derfra.

Ifølge klinikken, der foretog operationen, skyldtes det, at Nadia Tornehave ikke havde nok fedt. Dét havde Nadia Tornehave fået forklaret inden. Heldigvis var komplikationerne milde.

- Da de fedtsugede maven, ramte de et eller andet. Jeg har meget arvæv efter min maveskindsoperation, forklarer hun.

Men trods komplikationer og smerter er Nadia Tornehave "meget, meget glad" for sin numseoperation, som man er ved at kunne se det færdige resultat af, efter hævelsen har lagt sig.

Du har måttet få fjernet dine balleimplantater akut, du har været flere måneder om at hele, og du har fået lavet en Brazilian Butt Lift, der er gået fint. Er det det hele værd?

- Jeg er meget glad. Jeg får det ikke lavet for min mand eller Instagram eller min søn eller nogen andre. Det er for mig. Og jeg er meget glad, siger hun.