Folkeafstemning 2022

Venstre-profil slået ved Nørreport i København

Jan E. Jørgensen blev onsdag morgen slået ved Nørreport Station i København, men går ikke videre med sagen.

En person slog onsdag morgen Jan E. Jørgensen ved Nørreport Station i København.

Det fortæller Venstre-politikeren til B.T.

Jørgensen var i forbindelse med folkeafstemningen om Danmarks forsvarsforbehold i EU til stede ved Nørreport Station, der er et af de mest befærdede steder i hovedstaden.

Her blev Jørgensen slået af en person, som politikeren selv beskriver som værende en "stakkels type". Personen var ifølge Jørgensen truende og sparkede ud efter ting.

- Jeg gik hen til ham og bad ham om at gå væk. Og da jeg så havde politiet i røret, så slog han mig med flad hånd, siger Venstre-politikeren til B.T.

- Det var selvfølgelig ubehageligt, og jeg fik telefonen mast ind i ansigtet, men jeg har ikke tænkt mig at anmelde ham for vold.

Politi på stedet

Jørgensen fortæller til B.T., at han har det okay, og at politiet hurtigt ankom til stedet og fik fat i manden.

Mens Venstre-politikeren altså ikke har tænkt sig at gå videre med sagen, så sigter politiet ifølge B.T. manden, der slog, for forstyrrelse af den offentlige orden og forstyrrelse af valghandling.

Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen var onsdag morgen også til stede ved Nørreport. Det samme var repræsentanter fra flere andre politiske partier.

57-årige Jan E. Jørgensen er medlem af Folketinget og ligeledes valgt ind i kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune.

Jørgensen, som er tidligere advokat, er Venstres kultur-, medie- og offentlighedsordfører og har tidligere blandt andet været EU-, menneskerettigheds- og forbrugerordfører. Han har siddet i Folketinget siden 2011 og er valgt i Københavns Storkreds.

Sidste år blev Jørgensen ridder af Dannebrog.