Samfund

Beskæftigelsen stiger for 14. måned i træk

Antallet af lønmodtagere steg med 16.000 fra februar til marts. Det er 14 måneder i træk, at den stiger.

Jobmarkedet fortsætter den tendens, der har præget se seneste mange måneder på det danske arbejdsmarked.

Der kommer flere og flere i job. Tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af lønmodtagere blev øget med 16.000 fra februar til marts og nu udgør 2.947.000, når man korrigerer for sæsonudsving.

Dermed er beskæftigelsen steget 14 måneder i træk, og der er nu 145.000 flere ansatte end før coronakrisen, konstaterer Sydbanks seniorøkonom, Mathias Dollerup Sproegel. Han kalder arbejdsmarkedet for en "solskinshistorien i dansk økonomi"

Vækst på hoteller og restauranter

- Foruden en rekordhøj beskæftigelse er ledigheden også tæt på bundrekorden fra 2008. Det fortæller, at arbejdsstyrken over de seneste år er blevet udvidet en del, lyder det videre i analysen.

Han peger på "tidligere politiske reformer og en aktiv indsats for at bringe alle ledige hænder i dansk økonomi i spil" som årsagen til det rekordhøje antal beskæftigede.

Ser man på, hvilke brancher der specielt har oplevet vækst i beskæftigelsen i marts, er det særligt hoteller og restauranter, der med mere end 5500 nyansatte og en jobvækst på 4,6 procent trækker læsset.

Men også inden for kultur- og fritidsområdet er der sket en mærkbar fremgang, idet antallet af beskæftigede her er vokset med 3,3 procent. Det svarer til cirka 1900 personer.