Samfund

DSB genindfører rejsepas

Rejsepasset blev lanceret i 2020 og blev dengang udsolgt på kun tre dage.

DSB genoptager succesen fra sidste år og udbyder igen rejsepas til rejselystne danskere. Det oplyser DSB på sin hjemmeside.

Billetten, som koster 399 for voksne og 199 for børn over 12, gælder i otte sammenhængende dage i perioden 25. juni til og med 7. august og giver adgang til al offentlig transport i Danmark: DSB- og Arriva-tog, bus, metro, lokaltog og letbane. Voksne kan tage to børn under 12 år med gratis, mens man på en børnebillet kan tage ét barn under 12 år med.

I år vil der blive sat 75.000 rejsepas til salg.

Blev lanceret som en del af sommerpakken

Rejsepasset blev lanceret i 2020, hvor mange danskere måtte holde ferie i Danmark på grund af coronavirus. Dengang var interessen for rejsepasset enorm, og de 50.000 billetter, som blev udbudt, blev udsolgt på tre dage.

Frirejsebilletterne var en del af den sommerpakke, der med 700 millioner kroner blev afsat af Folketingets partier, som skulle sætte gang i forbruget efter udbruddet af coronavirus. Ud over rejsepassene var også gratis indenrigsfærger og rabat på kulturoplevelser en del af sommerpakken.

Rejsepasset bliver sat til salg den 1. juni klokken 10.