Herlufsholms hemmeligheder

Medlem trækker sig fra Herlufsholms bestyrelse

Bestyrelsesformand har modtaget ungdomsforskers beslutning med "stor beklagelse".

Herlufsholm Skole og Kostskole mister et bestyrelsesmedlem som konsekvens af TV 2-dokumentaren 'Herlufsholms Hemmeligheder'.

Noemi Katznelson skriver i et debatindlæg i Altinget, at hun har valgt at trække sig som eksternt bestyrelsesmedlem.

- Udsendelsen grundryster mig. Der er elevfortællinger og oplevelser, som i omfang og karakter fuldstændig overstiger det, sagerne fra december havde indikeret.

Noemi Katznelson, der er professor og centerleder ved Aalborg Universitet, har været eksternt bestyrelsesmedlem siden 2019.

Kun toppen af isbjerget

Undervejs fik hun en fornemmelse af ”nogle kulturelle og strukturelle udfordringer på skolen”, skriver hun i debatindlægget.

- Men der tegnede sig ikke et egentligt mønster for mig, ligesom skolens trivselsundersøgelser ikke viser et så rystende billede som TV 2’s dokumentar.

Med en sag fra slutningen af 2021, hvor fire elever blev bortvist, blev hun dog klar over, at der var ”noget mere grundlæggende på færde, som handlede om kulturen på skolen”, skriver hun.

Det var dog kun "toppen af et større isbjerg", indså hun, da hun havde set TV 2s dokumentar.

Svære overvejelser

Efter flere dages "meget svære overvejelser" besluttede hun derfor at trække sig, hvilket hun forklarer således i en pressemeddelelse fra bestyrelsen:

- Jeg er ungdomsforsker, og mit kernefelt er ungdomsliv og ungdomskultur, ikke forandringsledelse og implementering, som jeg mener, at der er behov for nu, og som bestyrelsen er gået i gang med.

I pressemeddelelsen bekræfter bestyrelsesformand Torben Lowzow, at han "med stor beklagelse" har modtaget Noemi Katznelson ønske om at udtræde af bestyrelsen.

TV 2 har forsøgt at få en kommentar fra Torben Lowzow, men han ønsker ikke at kommentere sagen yderligere, og bestyrelsen henviser til pressemeddelelsen.

Der er nu otte tilbageværende medlemmer af bestyrelsen. Det fremgår af pressemeddelelsen, at processen med at finde en erstatning for Noemi Katznelson er begyndt.