Herlufsholms hemmeligheder

Prins Joachim og Alexandra er "rasende" på tidligere rektor efter udtalelser om prins Nikolai

Søndag afslørede tidligere rektor Klaus Eusebius Jakobsen detaljer om prins Nikolais tid på kostskolen Herlufsholm.

Prins Joachim og grevinde Alexandra reagerer nu på udtalelser om prins Nikolai, som den tidligere rektor på Herlufsholm Klaus Eusebius Jakobsen er kommet med.

Det sker i en fælles udtalelse til Ekstra Bladet og BT.

- Som forældre til en tidligere elev på Herlufsholm er vi - for at sige det på godt dansk - rasende over at se vores søn blive udleveret offentligt af hans tidligere rektor, Klaus Eusebius Jakobsen.

- Han har svigtet sin elevs tillid og fortrolighed, og Prins Nikolais straf for i sin tid at overtræde skolens alkoholregler skal ikke bruges til at flytte fokus fra de alvorlige hændelser, som for nylig er kommet for dagen, lyder det.

TV 2 har forgæves forsøgt at få en udtalelse fra kongehuset.

Iskold rektor

Prins Nikolai, der gik på Herlufsholm fra 2014 til 2018, modtog en advarsel fra kostskolen.

Det fortalte skolens tidligere rektor søndag i et interview til TV 2 ØST.

- Vi havde en elev, der var medlem af den kongelige familie – jeg tror godt, at folk ved, hvem jeg taler om – som overskred en af skolens alkoholregler, siger Klaus Eusebius Jakobsen.

Klaus Eusebius Jakobsen, der var rektor på Herlufsholm fra 1993 til 2016, fortæller, at han ikke var i tvivl om, hvad der skulle ske.

- Jeg må sige, at jeg var iskold, og der var ikke overhovedet tvivl om, at den dreng skulle have en advarsel. Det fik han – og så blev hans far i øvrigt orienteret om det, siger han.

Er det prins Nikolai, du taler om?

- Ja, det er det, lyder svaret fra den tidligere rektor i interviewet.

Rektor sender undskyldning

TV 2 har i kølvandet på interviewet søndag forsøgt at få et uddybende interview med Klaus Eusebius om hans udtalelser.

Det har han ikke ønsket.

Klaus Eusebius Jakobsen trak den kongelige advarsel frem, da det ifølge den tidligere rektor skulle modbevise en "udbredt myte": At Herlufsholm ikke tør gribe ind over for børn af indflydelsesrige og privilegerede forældre.

- Jeg kan love dig for, at den der myte om, at vi har set med særligt positive øjne på folk, der kommer fra samfundets øverste top, ikke passer, sagde han og kaldte Prins Nikolais advarsel for "et godt eksempel" på det.

Onsdag har TV 2 igen forgæves forsøgt at få en kommentar til sagen fra Klaus Eusebius Jakobsen.

Onsdag eftermiddag – efter prins Joachim og grevinde Alexandras udtalelser – oplyser den tidligere rektor i et skriftligt svar til Ritzau, at han har sendt en undskyldning til familien.

- Jeg har for få øjeblikke siden skrevet en undskyldning til Prins Nikolai – og hans forældre – for mit utilgivelige svigt ved at omtale ham i et tv-interview i TV2 Øst forleden. Alle elever skal have privatlivets fred – også prinser, lyder det.

TV 2 sendte torsdag i sidste uge dokumentaren 'Herlufsholms hemmeligheder', som afdækker vold og overgreb på kostskolen i Næstved.