Samfund

Obama kommer til Europa: Skive bliver et ud af to besøg

USA's tidligere præsident Barack Obama besøger Skive 12. juni. To dage inden aflægger han besøg i København.

Når Barack Obama til sommer besøger Europa, er kursen sat mod to lande: Spanien og Danmark.

I Danmark vil den tidligere amerikanske præsident besøge Skive og København.

Første stop bliver København, hvor Obama deltager ved Copenhagen Democracy Summit 10. juni.

Det skriver tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen, der står bag arrangementet, på Twitter.

I København skal Obama holde en tale og diskutere, hvordan man kan styrke demokratiet og løfte unge lederes rolle i demokratiet, siger Anders Fogh Rasmussen til Berlingske.

- Jeg tror på, at verdens demokratier behøver at komme tættere på hinanden og svare igen på den stigende autoritarisme. Putins barbariske invasion af Ukraine viser os, at det er mere presserende end nogensinde før, siger Anders Fogh Rasmussen.

Mange måneders hårdt arbejde i Skive

To dage efter besøget i København besøger den tidligere præsident KulturCenter Skive, hvor han skal deltage i en modereret samtale 12. juni.

Det oplyser kulturcenteret i en pressemeddelelse.

Bekræftelsen på arrangementet i Skive faldt endeligt på plads natten til torsdag, og forud ligger mange måneders hårdt arbejde. Det fortæller direktør for KulturCenter Skive Knud Bjerre til Ritzau.

- Der ligger et kæmpe arbejde i det. Vi har arbejdet på det i halvandet år, og det har selvfølgelig taget lidt ekstra tid på grund af corona.

- Det er det første besøg efter pandemien, hvor Barack Obama kommer til Europa for at holde tale. Så det er stort, og det er kun lykkedes på grund af gode kontakter og vedholdenhed, vedholdenhed, vedholdenhed, siger han.

Samtalen kommer til at handle om især iværksætteri, grøn omstilling og de klimamæssige udfordringer.

Ikke helt på plads

Knud Bjerre garanterer, at det bliver "en superspændende samtale med ham om aktuelle emner".

Den tidligere præsident bliver stillet 14-15 spørgsmål. Moderatoren er ikke offentliggjort, for godkendelsen er ikke på plads endnu.

The Obama Foundation skal sikkerheds- og baggrundstjekke personen, som ikke er journalist. Det er en fagperson, som passer perfekt til arrangementet, fortæller Knud Bjerre.