Rusland invaderer Ukraine

Udenrigsministeriet: Familien til 25-årig dansker anser ham for omkommet i Ukraine

Danskeren kom ifølge TV 2's oplysninger til Ukraine i starten af marts.

Udenrigsministeriet siger nu til TV 2, at familien til en 25-årig dansker anser manden for omkommet i Ukraine.

- Udenrigsministeriet har været i dialog med familien til den omtalte danske mand, der skulle være omkommet i Ukraine. Familien har på baggrund af de foreliggende oplysninger identificeret den pågældende, som de dermed betragter som omkommet, siger Udenrigsministeriet til TV 2.

- Udenrigsministeriet har tavshedspligt i personsager og kan ikke gå i yderligere detaljer, lyder det fra Udenrigsministeriet.

Fra Ukraine har TV 2s korrespondent Rasmus Tantholdt via kilder stykket flere dele af det, der endte med at koste den 25-årige dansker livet, sammen.

Danskeren har kæmpet for den ukrainske fremmedlegion, og han var en del af en gruppe på otte soldater, der tirsdag var i byen Mykolajiv. Seks af dem overlevede ikke.

I kamp med russere

Kilder beretter, at gruppen var i kamp med russerne i området omkring havnebyen. Russerne brugte lette og tunge maskingeværer, kampvogne og artilleri.

- Den danske soldat blev angiveligt dræbt af russisk artilleribeskydning, siger Rasmus Tantholdt.

Ifølge oplysningerne var der en amerikaner og minimum én brite blandt de dræbte.

Ifølge TV 2s oplysninger har den afdøde dansker været i Ukraine fra starten af marts. Han har for få år tilbage været soldat hos Det Jydske Dragonregiment i Holstebro.