Rusland invaderer Ukraine

Se billederne: Hundredvis af militære køretøjer kan i disse dage spottes på de danske veje

Køretøjerne er på vej til Letland. Det sker i forlængelse af Folketingets beslutning om at øge det militære bidrag til NATO.

Når danskerne denne weekend skal ud at køre i bil på landets veje, kan de risikere at blive mødt af et noget uvant syn.

For mellem de sædvanlige personbiler og lastbiler kan man i øjeblikket være heldig at få øje på pansrede mandskabsvogne og kampkøretøjer.

Det skyldes, at der i øjeblikket er omkring 200 militære køretøjer på vej mod Køge Havn. Lørdag er de mange militære køretøjer set flere steder i landet. Blandt andet i form af en længere konvoj over Storebælt.

Forsvaret advarer om øget, militær trafik henover weekenden

Fra Køge Havn skal køretøjer, militært materiel og omkring 750 danske soldater samles, inden de i næste uge skal skibes ud og sendes mod Letland.

Det oplyser Forsvaret i en pressemeddelelse, hvor de advarer om ”øget militær trafik”.

Køretøjerne kommer fra kaserner og tjenestesteder over hele landet, så der er mulighed for at spotte dem mange steder.

Lastning starter søndag

Helt specifikt er der udover pansrede mandskabsvogne og infanterikampkøretøjer også tale om bjærgningskøretøjer, lastbiler og varevogne, oplyser Forsvarskommandoen til TV 2.

Forsvarskommandoen kan ikke på nuværende tidspunkt oplyse præcis, hvilken slags våben, der befinder sig på køretøjerne og dermed skal med til Letland.

- Men der er alt, hvad der skal til, understreger de.

Lastningen af køretøjerne og det militære materiel starter søndag og tager ifølge Forsvarskommandoen "et par dage".

Torsdag stemte et bredt flertal i Folketinget for regeringens beslutningsforslag om øget militært bidrag til NATO, hvilket har resulteret i, at kampbataljonen på 750 mand nu sendes afsted mod Letland.

Her skal de ifølge Forsvarets pressemeddelelse "spille en vigtig rolle i at sikre NATO’s østlige flanke ved at afskrække trusler og om nødvendigt besvare militær aggression mod vores allierede".

NATO forventer, at styrken er på plads i Letland i starten af maj.