Efterskoleelever nægtet adgang til Fredagsrock: - Der var fuldstændig kaos

Lørdag formiddag holdt Tivolis ledelse møde om fredagens episode, hvor flere koncertglade danskere blev nægtet adgang, selvom de havde billetter.

Fredag aften skulle have budt på god musik og dans for 17-årige Frida Skjellerup Slot og 16-årige Oline Hestelund Leuranguer.

I stedet blev den erstattet med tumult og kaos.

Der kom ret mange unge, som har haft en anden adfærd, end vi har været vant til at se

Kasper Schumacher, havedirektør i Tivoli

De to efterskoleveninder havde nemlig købt entrébilletter til Tivoli, så de kunne komme til Fredagsrock-koncert med Andreas Odbjerg og Artigeardit.

Men efter at have taget toget fra Fyn til København blev de afvist ved indgangen til Tivoli også selvom de var mødt op halvanden time før, koncerten skulle starte.

- Vi var megafrustrerede og tænkte, at det ikke kunne passe. Vi har jo brugt penge og tid på det her, lyder det fra Frida Skjellerup Slot lørdag.

Unge klatrede over hegne

Men de to piger er ikke de eneste koncertglade danskere, som er blevet nægtet adgang, selvom de havde købt billetter.

Fredagsrocken tiltrak så mange mennesker, at Tivoli måtte lukke for dørene, og det fik en række unge til at klatre over hegnene for at komme ind.

Derudover skabte de store menneskemængder utryghed blandt flere heriblandt Frida Skjellerup Slot og Oline Hestelund Leuranguer.

- Der var fuldstændig kaos. Politiet var til stede, og de råbte i en mikrofon, at vi skulle forlade stedet, fortæller Oline Hestelund Leuranguer til TV 2.

Ingen hjælp at hente

Ifølge Frida Skjellerup Slot og Oline Hestelund Leuranguer var der allerede på turen til koncerten tegn på, at de ikke ville kunne komme ind.

For i metroen med kurs mod Tivoli vrimlede det med andre unge, som snakkede om, at indgangene var blevet lukket.

Politiet beder folk om at forlade indgangene til Tivoli. Video: Camilla Alexandra Barton

Da de ankom, tog Frida Skjellerup Slot og Oline Hestelund Leuranguer kontakt til en politimand, men der var ingen hjælp at hente.

- Han sagde, at det ikke var hans ansvar, og at vi skulle snakke med Tivoli om at få vores penge tilbage, siger Frida Skjellerup Slot, som tilføjer, at de forgæves havde ledt efter Tivoli-medarbejdere.

Situationen kunne have set anderledes ud

Efterskoleeleverne er især skuffede over, at Tivoli ikke havde meldt ud, at man kunne risikere at blive nægtet adgang, hvis der var for mange mennesker i Tivoli.

- Vi ville have kommet timer før, hvis vi vidste det, fortæller Oline Hestelund Leuranguer.

Vi ønsker bestemt ikke at afvise vores gæster, og vi bliver nødt til at agere på en anden måde

Kasper Schumacher, havedirektør i Tivoli

Siden episoden har hendes mor Birgitte Hestelund skrevet til Tivoli, hvor hun har klaget over de kaotiske tilstande. Derudover har hun bedt om en refundering af billetterne.

Kom forgæves fra Vestjylland

Frida og Olines frustrationer deles af vennerne Jakob Juhl, Victor Luu og Andreas Varming, som var kommet til Tivoli hele vejen fra Holstebro for at se Andreas Odbjerg og Artigeardit optræde.

De ankom også klokken 19, hvor de blev mødt af tumult og ødelagte flasker på fliserne.

- Det var sygt. Jeg blev nødt til at kravle op på en stolpe for at få vejret, siger Jakob Juhl.

Kammeraten Andreas Varming tilføjer, at hver gang dørene blev åbnet lidt, blev der skubbet og mast endnu mere blandt de fremmødte.

- Vi regnede med mere sikkerhed efter den sidste koncert, men der var ikke styr på det, lyder det fra Jakob Juhl.

Tivoli kigger på digitale løsninger

Lørdag formiddag har Tivolis ledelse holdt møde om gårsdagens hændelse.

TV 2 har talt med Tivolis havedirektør Kasper Schumacher, der beklager urolighederne ved Tivolis indgange fredag.

- Spørgsmålet er, hvordan man løser opgaven, når efterspørgslen er større end kapaciteten. Vi kigger på digitale løsninger, hvor man reserverer på forhånd eller har et digitalt køsystem, lyder det fra havedirektøren.

Mange føler sig snydt, fordi de ikke kan komme ind, selvom de har købt billetter. Er det ikke et problem, at der mangler kapacitet, fordi for mange mennesker får købt indgang?

- Mange kom ekstraordinært tidligt i går. Der kom ret mange unge, som har haft en anden adfærd, end vi har været vant til at se. Vi ønsker bestemt ikke at afvise vores gæster, og vi bliver nødt til at agere på en anden måde, siger Kasper Schumacher.

Han opfordrer til, at man holder sig opdateret i Tivolis digitale kanaler, der varsler, hvad de forventer i de kommende arrangementer.

Uroligheder på anden uge

Det er nu anden uge i træk, at Tivolis fredagskoncert trækker overskrifter.

I sidste uge var der nemlig Fredagsrock med kunstnerne Icekiid og Jimilian på scenen, og her var der meldinger om tumult, slagsmål og voldsom masen.

Op til gårsdagens koncert havde Tivoli mindet publikum om at huske den gode opførsel.

I forbindelse med optrinnet oplyser Københavns Politi, at en 15-årig dreng er blevet sigtet for at forsøge at forhindre politiets arbejde.