Dårlig stemning efter unge går forgæves i Tivoli

Trækplastre til Fredagsrock suger alt for kraftigt. Tivoli informerer i megafoner de unge om, at der er fyldt.

Et par tusinde unge mennesker er fredag aften samlet i gaderne rundt om Tivoli i København, skønner politiet. De havde håbet at få adgang til Fredagsrock, men forlystelseshaven har lukket portene.

- Der er en dårlig stemning, siger vagtchef Henrik Svejstrup i Københavns Politi.

Adskillige patruljer er sendt ud i et forsøg på at sikre færdslen på gaderne rundt om Tivoli.

Samtidig orienterer ansatte i Tivoli de mange skuffede unge om, at der er fyldt op til koncerten med Andreas Odbjerg og Artigeardit. Budskabet kommunikeres i megafoner og på sociale medier.

Måtte afbryde koncert

Det sker, få dage efter Tivoli fik hård kritik, efter at der sidste fredag udbrød slagsmål og voldsom ballade til en koncert med rapperen IceKiid, der måtte afbryde sin koncert, da der udbrød slåskampe blandt publikum.

Blandt tilskuerne var Heidi Bülows søn, 16-årige Hjalte fra Helsingør, og hans to venner.

Det var første gang, at Heidi Bülow sendte sin søn til koncert. Men da 16-årige Hjalte kom hjem, kunne han fortælle sin mor, at det ikke havde været en udbredt positiv oplevelse.

- Det er ikke det, jeg har sendt mit barn ind til, sagde Heidi Bülow, som TV 2 Lorry havde alt med.

Sønnen havde blandt andet set flere voldsomme slåskampe både under koncerten og uden for Tivoli efterfølgende.

Han havde også set, at der blev kastet med genstande, og under koncerten kunne han høre, at nogle råbte, at der var en person blandt publikum, der havde en kniv, fortalte Heidi Bülow.

Havedirektør: Livligt publikum

Desuden kunne Hjalte fortælle, at han og hans venner blev mast så hårdt, at de alle tre var nede at ligge på plænens græs blandt trampende publikumsfødder under koncerterne.

- Jeg er meget rystet over det tilsyneladende manglende sikkerhedsniveau og de efterfølgende manglende udmeldinger fra Tivoli. De unge går jo og sammenligner med de værste koncertulykker gennem tiden, sagde Heidi Bülow.

Tivolis havedirektør Kasper Schumacher forklarede TV 2 Lorry, hvorfor det gik galt.

- Det var et livligt publikum, og der var måske ovenikøbet også lidt opsparet energi fra en tid uden store fester, som gjorde, at der var gang i den. Koncertområdet er indrettet, så der er plads til alle, men det handler jo også om publikums adfærd. Og det er klart, at der kan være uhensigtsmæssig adfærd. Det gør vi alt for at undgå.