Rusland invaderer Ukraine

USA rammer Putins børn med nye sanktioner mod Rusland

Sanktionerne rammer både banker samt Putins og Lavrovs voksne børn.

Krigen i Ukraine og de grufulde billeder af dræbte civile i Kyiv-forstaden Butja får onsdag USA til at stramme sanktionerne over for Rusland.

Det oplyser Det Hvide Hus i en pressemeddelelse.

De nye sanktioner rammer blandt andre to store russiske banker samt præsident Vladimir Putins ældste døtre, Mariya Putina og Katerina Tikhonova.

Desuden rammes udenrigsminister Sergej Lavrovs kone og datter.

Også den tidligere præsident Dmitry Medvedev, der er formand for Ruslands sikkerhedsråd, rammes også. Det samme gør den nuværende premierminister, Mikhail Mishustin.

- Disse enkeltpersoner har beriget sig på bekostning af det russiske folk. Nogle af dem er ansvarlige for at levere den nødvendige støtte til at opretholde Putins krig i Ukraine, skriver Det Hvide Hus i erklæringen.

USA har allerede indført hårde sanktioner mod flere end 140 oligarker og deres familiemedlemmer samt 400 russiske regeringsmedlemmer, skriver CNN.

Sanktionerne vil blandt andet ramme Ruslands største bank, Sherbank, og Ruslands største private bank, Alfa Bank.

Derudover vil USA's præsident, Joe Biden, underskrive et dekret, der forbyder amerikanere at foretage nye investeringer i Rusland.

En række af sanktioner

De nye sanktioner kommer, efter at chokerende billeder fra den ukrainske forstad Butja har floreret i nyhedsmedier verden over siden søndag.

I sidste uge meddelte USA også, at de ville indføre nye sanktioner mod russiske industrisektorer som produktion af fly, skibe og elektronik.

De grufulde billeder af krigen har også fået EU til at foreslå en ny sanktionspakke mod Rusland. Forslaget indeholder blandt andet importforbud af russisk kul, og i lighed med USA's sanktioner forbud mod transaktioner med fire russiske banker.

Derudover har importen af russisk gas været til diskussion blandt EU-landene, da det er en af de sanktionsmuligheder, der vil ramme Rusland hårdest. Dog er der ikke indført sanktioner på den russiske gaseksport.