Ruslands ambassade svarer på forslag om at døbe vej Ukrainegade

Ambassaden har udsendt et tweet, der retter fokus mod Danmarks forhold til Norge.

Den russiske ambassade i Danmark har ikke givet megen lyd fra sig, siden Rusland invaderede Ukraine 24. februar.

Siden da havde ambassaden kun tweetet én gang ved at retweete et opslag om misinformation fra det russiske udenrigsministerium.

Men nu har ambassaden brudt sin tavshed på det sociale medie for at kommentere på et forslag fra Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen.

Forslaget lyder at omdøbe Kristianiagade, hvor ambassaden ligger, til Ukrainegade. Et forslag, som også Enhedslisten støtter op om.

Det har Ruslands ambassade valgt at give sin mening til kende om – tilsyneladende med en bekymring for forholdet mellem Danmark og Norge:

- Den russiske ambassade vil lige minde om, at Kristianiagade bærer det tidligere navn fra Norges hovedstad og symboliserer historiske bånd og godt forhold mellem Danmark og Norge, lyder det i tweetet.

Borgmester er positiv

Idéen om at omdøbe Kristianiagade på Østerbro i København til Ukrainegade fremsatte Jakob Ellemann-Jensen første gang under en demonstration mod Ruslands krigsførelse i Ukraine 27. februar.

Demonstrationen fandt sted netop på Kristianiagade, hvor den russiske ambassade har til huse.

Jakob Ellemann-Jensen var en af talerne ved demonstrationen, og det var her, han kom med forslaget til navneændringen.

- I dag står vi i Kristianiagade i København, hvor Putins ambassadør sidder for nedrullede gardiner og lytter med. Så lad mig derfor komme med en opfordring til politikerne på Københavns Rådhus. Jeg synes, vi skal omdøbe den her gade til Ukrainegade. Lad os gøre det for at ære de modige mænd og kvinder, som lige nu kæmper mod den russiske overmagt med en stærk præsident i spidsen, lød det fra Jakob Ellemann-Jensen (V).

Tirsdag sagde Københavns teknik- og miljøborgmester, Line Barfod (EL), at hun var positivt stemt over for navneændringen. Til Ritzau sagde borgmesteren, at hun har bedt sin forvaltning om at undersøge muligheden for navneskiftet.