Børn strandet i forsinket fly – far må følge med på Facetime

De skulle være på en ledsaget flyrejse til Aalborg, men de har siddet alene i flyet længe. Den ældste har grædt lidt, fortæller faren.

I et fly i Kastrup Lufthavn, der skulle være landet i Aalborg Lufthavn for længst, sidder Morten Woldums to børn.

Flyet skulle være afgået klokken 9 i morges. Men personalet i SGH – et selskab under SAS, der håndterer flybagage – har nedlagt arbejdet. De er utilfredse med blandt andet lønnen og længere arbejdstid.

- Den store dreng på otte år græder en smule, og nu ser vi, om vi kan få dem ud af flyet. Det er lang tid at sidde alene, siger Morten Woldum, der møder TV 2 i afgangshallen.

De skulle være ledsaget på deres rejse.

- I kommer nok snart ud, skat

Morten Woldum kan tale med sine børn på Facetime, og det er heldigt, fordi der ifølge faren ikke er andre ombord på flyet.

- De sidder alene og har fået at vide, at der skulle være en voksen, men det har der ikke været i tre kvarter, siger han og viser sin telefon, hvor han har forbindelse til sit ene barn på flyet.

Morten Woldum spørger sin søn, om det er kedeligt. Drengen svarer, at det er det.

- Du var lidt ked af det før, ikke? I kommer nok snart ud, skat, siger Morten Woldum til sin telefon.

Børnene skulle til Aalborg, hvor deres bedsteforældre skulle tage imod dem. Men nu er planerne ”smidt i skraldespanden”, og de må komme til Aalborg på en anden måde.

17 flyafgange er forsinket

Den første lørdag i vinterferien er typisk en af årets helt store rejsedage.

Ifølge Lars Lemche, der er fungerende pressechef i CPH Lufthavn, er 17 afgange indtil videre påvirket af strejken.

Flyet, som Morten Woldums børn er med, er allerede blevet forsinket to gange. Og der er andre eksempler på fly, der er forsinket yderligere.

For eksempel skulle et SAS-fly have været fløjet mod Alicante klokken 7.55 lørdag morgen, men det er nu udskudt til 14.55.

Ifølge pressechefen giver arbejdsnedlæggelsen en del ”bøvl”, og SAS har nu indkaldt ledere og funktionærer til at håndtere bagagen.