Samfund

Ligdele fundet i Nordjylland - formodes at være savnede Mia

Politiet afventer en række tekniske og retsmedicinske undersøgelser for at fastslå den endelige identitet og dødsårsag.

Politiet har fundet dele af et menneske i Dronninglund Storskov i Nordjylland, som formodes at være fra den savnede kvinde Mia Skadhauge Stevn.

Det oplyser Nordjyllands Politi på et pressemøde torsdag aften.

Vicepolitiinspektør Frank Olsen fortæller, at politiet stadig afventer en række tekniske og retsmedicinske undersøgelser for at fastslå den endelige identitet og dødsårsag.

- Men det er som sagt vores formodning, at der er tale om Mia, lyder det.

De pårørende er underrettet.

Søger vidner

Det er ifølge vicepolitiinspektøren endnu for tidligt at sige, om der er fundet spor af Mia Skadhauge Stevn på de to bopæle i Flauenskjold og Østervrå, hvor politiet har arbejdet siden onsdag.

- Men der er sikret mange forskellige spor, siger Frank Olsen.

Nordjyllands Politi er stadig i gang med yderligere undersøgelser og ved ikke, hvor Mia Skadhauge Stevn er blevet dræbt.

Politiet søger vidner, som har befundet sig ved Sulsted Kirkevej og Hammer Bakker i tidsrummet mellem 06.30 og 07.20 søndag morgen 6. februar. I Hammer Bakker er der fundet "spor efter" den forsvundne kvinde, lyder det.

Desuden skal man henvende sig på 114, hvis man har været i Dronninglund Storskov, hvor ligdelene er blevet fundet, natten mellem mandag og tirsdag.

"Et stort gennembrud"

Jens Møller, som er tidligere vicepolitiinspektør og drabschef i Københavns Politi, kalder fundet "et rigtig stort gennembrud".

- Det er vigtigt at finde de resterende ligdele. For den videre efterforskning betyder det, at man skal have lavet en sikring af ligdelene på bedst mulig vis, så man bevarer flest mulige spor, siger han til TV 2.

Ligdelene bliver løbende kørt til retsmedicinsk institut, fortæller den tidligere drabschef. Her vil der blive påbegyndt en obduktion.

Nordjyllands Politi arbejder fortsat ved Dronninglund Storskov, og det er ifølge Jens Møller fornuftigt at sætte stærkt ind for at finde så mange ligdele som muligt.

- Samtidig arbejder man videre på at kortlægge den eller de mistænktes færden i de centrale dage, siger han.

Det er det, der i sidste ende skal danne baggrunden for den endelige sag, lyder det. Det er dog svært at spå om, hvorvidt det vi føre til en fuld opklaring.

- Jeg tror, at sagen vil blive rigtig godt belyst, og at man vil vide, hvad der er sket med Mia. Men om det i sidste ende fører til en domskendelse af en eller flere gerningsmænd er alt for tidligt at sige noget om, siger Jens Møller.

Én fængslet, én løsladt

De to 36-årige mænd, som er sigtet for drabet på Mia Skadhauge Stevn, var tidligere torsdag i grundlovsforhør.

Her blev den ene varetægtsfængslet i fire uger. Den anden blev løsladt, men er stadig sigtet i sagen.

Forinden havde anklagemyndigheden oplyst, at de to var sigtet for at have dræbt den 22-årige kvinde “i forening efter fælles forståelse og forudgående aftale”.

Det er endnu uvist, hvad begrundelsen er for at løslade den ene sigtede, da retsmødet foregik bag lukkede døre. Anklager Mette Bendix har kæret rettens afgørelse om løsladelsen.

Der er nedlagt navneforbud i sagen, hvilket betyder, at medier eller privatpersoner ikke må bringe oplysninger, der kan identificere de sigtede.

Forsvandt efter bytur

Mia Skadhauge Stevn forsvandt tidligt søndag morgen efter en bytur i Aalborg.

Den 22-årige sygeplejestuderende blev sidst set i live på overvågningsbilleder, der viste, at hun steg ind i en bil foran Netto på Vesterbro i Aalborg klokken 06.09.

En bil, som efter henvendelser fra borgere og undersøgelse af overvågningsbilleder, sendte politiet i retning af de to sigtede.

De blev anholdt onsdag klokken 11.20 og 11.21 på to forskellige adresser i Nordjylland.