Operation X

Lægepraksis lukker efter Operation X-afsløring

Region Hovedstaden oplyser, at kontrolsagen mod praktiserende læge Jesper Gram stadig er i proces.

Den praktiserende læge Jesper Gram lukker sin lægepraksis i Høje Gladsaxe 28. februar.

Det oplyser Region Hovedstaden til TV 2.

Jesper Grams praksis overdrages ikke til en anden læge, og hans cirka 1650 patienter er derfor blevet anmodet om at vælge en ny læge.

I november afslørede Operation X, hvordan den praktiserende læge Jesper Gram har opkrævet og modtaget betaling for ydelser, der ikke har fundet sted. Det drejede sig blandt andet om konsultationer og årskontroller.

Tidligere patient glad på borgernes vegne

En af de patienter, der havde fået registreret falske konsultationer og årskontroller i sit navn, er Janni Hansen.

Siden hun blev patient hos Jesper Gram i november 2018, havde Jesper Gram registreret 11 lægebesøg, hvoraf 8 af dem ifølge Janni Hansen ikke havde fundet sted.

Derudover havde han registreret to årskontroller i hendes navn – ydelser, som egentlig er målrettet personer, der har kroniske lidelser eller risiko for at udvikle det. Men Janni Hansen led ikke af nogen kroniske sygdomme.

Da hun konfronterede Jesper Gram med de falske årskontroller, fortalte han, at han ikke fik penge for det, selvom det fremgik af Janni Hansens profil på sundhed.dk, at han havde opkrævet Region Hovedstaden for disse to årskontroller.

Selvom Janni Hansen og hendes familie skiftede til en anden læge i december sidste år, er hun lettet over, at Jesper Grams lægepraksis nu lukker.

- Jeg er så glad på rigtig mange borgeres vegne. Det er jo ikke sådan, en læge skal være, siger Janni Hansen og fortsætter:

- Jeg håber ikke, at han kommer til at åbne noget et andet sted. Jeg håber, at hans autorisation bliver taget fra ham.

Kontrolsag er fortsat i gang

Region Hovedstaden, som står for kontrollen med de praktiserende læger i regionen, oplyste i forbindelse med programmet 'Når lægen lyver', at der var en kontrolsag i gang mod Jesper Gram.

Region Hovedstaden oplyser nu at kontrolsagen fortsat er i proces, og at de ikke udtaler sig om verserende sager.

Jesper Gram har ikke svaret på TV 2s e-mail med spørgsmålet, om han fortsætter sin lægegerning et andet sted, når han lukker klinikken i Høje Gladsaxe 28. februar.

TV 2 var fredag formiddag forbi hans klinik for at få en kommentar, men klinikken var lukket – hvilket passer med patienters oplevelser om, at man ikke kan få tid om fredagen.

I forbindelse med Operation X-programmet meddelte Jesper Gram via sin advokat, at han havde misforstået brugen af de såkaldte årskontroller, og at registreringen af konsultationer, der ikke havde fundet sted, var en beklagelig, men undskyldelig fejl.