Omfattende strømsvigt skaber landsdækkende forsinkelser i togtrafikken

Togene kan fredag aften begynde at køre som normalt, men der vil være betydelige forsinkelser aftenen ud, lyder det.

Et omfattende strømsvigt påvirker store dele af den landsdækkende offentlige transport.

DSB skriver på sin hjemmeside, at strømsvigtet har betydet, at alle tog ikke har kunnet komme til og fra Københavns Hovedbanegård.

Derfor kan tog fra Sjælland mod Fyn og Jylland være forsinkede med op mod to timer, mens InterCityLyn+-tog mellem København H og Odense samt Aarhus H er aflyst, lyder det.

Billeder viser perroner på Københavns Hovedbanegård fyldt med afventende passagerer.

Forsinkelser aftenen ud

Banedanmark oplyser til TV 2, at der nu er kommet tilstrækkelig kontrol over strømsvigtet, så togene kan begynde at køre som normalt igen.

Der vil dog være betydelige forsinkelser aftenen ud, forklarer Leif Larsen, vagthavende trafikleder i Banedanmarks Driftcenter Danmark.

- Lige nu må vi desværre sige en times forsinkelser på tog, og det bliver så mindre og mindre i løbet af aftenen.

Store problemer på Sjælland

De trafikale udfordringer gør sig særligt gældende på Sjælland, hvor alle S-togslinjer også har været påvirket. Det skyldes dog fejl i et S-tog på Vesterport Station og politiarbejde ved Frederikssund Station.

- Det berører flere tusinde rejsende, og det er en fejl, som opstod tidligt eftermiddag og stadig påvirker trafikken, siger Tony Bispeskov, der er informationschef i DSB.

Han kalder det "en svær situation".

Mellem Kalundborg og København H kører der tog en gang i timen og standser ved alle stationer. Der kører ikke tog mellem København H og Næstved, hvor passagerer kan tage InterCity- og InterCityLyntog til Ringsted, hvor der kører togbusser mellem Ringsted og Næstved.

Der kører ligeledes færre tog mellem København H og Nivå samt Helsingør.