Coronavirus

Hurtigtestcentrene lukker senest 6. marts

PCR-teststederne holder fortsat åbent.

Hurtigteststederne lukker senest 6. marts 2022. PCR-teststederne holder fortsat åbent, oplyser Styrelsen for Forsyningssikkerhed i en pressemeddelelse.

Der er ikke længere samme behov for hurtigtestcentrene, og derfor er det besluttet at opsige aftalerne med de private udbydere, lyder det.

- I over et år har regioner, de private udbydere og de mange tusinde podere arbejdet hårdt for at løfte en vigtig samfundsopgave, og vi skylder en stor tak til dem for deres ekstraordinære indsats, siger direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed Lisbet Zilmer-Johns.

- Nu er vi kommet dertil, hvor vi kan teste os selv derhjemme, og samtidig er stort set alle restriktioner bortfaldet, så derfor har vi ikke længere samme behov for hurtigtestcentrene. Men man vil stadig kunne få en PCR-test.

Brug selvtest

Du kan bruge en selvtest, for eksempel hvis du er øvrig kontakt, inden du skal være sammen med en person, der er i øget risiko for at blive alvorligt syg af covid-19, eller du har fået en besked i din smittestop-app.

Hvis din selvtest er positiv, anbefales det, at du får taget en PCR-test for at bekræfte resultatet, lyder det fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed.

Fra 1. februar anses coronavirussen ikke længere som en samfundskritisk sygdom i Danmark, og dermed frafaldt alle gældende restriktioner fra tirsdag.

  • Hurtigteststederne lukker senest 6. marts. Kapaciteten for hurtigtest er på 200.000 test om dagen fra mandag 7. februar.
  • Den daglige kapacitet på PCR er på 200.000. Der er aktuelt ca. 160 PCR-teststeder fordelt over hele landet.
  • Ved testbehov ved udenlandsrejser vil rejsende efter udfasningen af hurtigtest som udgangspunkt kunne benytte PCR-teststeder.
  • Myndighederne betaler kun for det antal hurtigtest, som foretages. I den seneste uge er der i det landsdækkende net af teststeder i gennemsnit foretaget cirka 248.000 coronatest om dagen, heraf er cirka 112.000 hurtigtest.
  • Selvtest tilbydes i dag blandt andet i ældreplejen, på sociale tilbud og i sundhedsvæsenet samt på grundskoler, dagtilbud og på ungdoms- og voksenuddannelserne. Desuden er det muligt at købe selvtest i detailhandlen mv.

Over 40.000 nye smittetilfælde

Det seneste døgn er 40.179 med en PCR-test bekræftet smittet med coronavirus. Det viser en opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI) fredag.

2241 af dem har også tidligere fået en positiv PCR-test, og SSI omtaler dem derfor som reinfektioner.

Antallet af indlagte med coronavirus stiger med 40 til i alt 1156.